Kansspelautoriteit

Illegale goksites zijn gewaarschuwd. De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft op haar website bekend gemaakt dat zij 25 kansspelwebsites heeft geselecteerd die nader onder de loep worden genomen. Als blijkt dat het inderdaad mogelijk is om vanuit Nederland op die websites te gokken volgen er sancties van de Ksa. De gokwaakhond uit Den Haag geeft ook aan dat bevorderaars van illegaal kansspelaanbod, zoals betaaldienstverleners (o.a. banken) en reclamemakers (o.a. affiliates), kunnen worden aangepakt.

Nieuwe wetgeving

Sinds de eerste legale online kansspelaanbieders de poorten hebben geopend is het online handhavingsbeleid van de Ksa gewijzigd en zijn de boetes fors verhoogd. De Ksa op haar website: “De selectie van de 25 websites is een eerste stap in de uitvoering van dit beleid. De reden voor het nieuwe beleid is dat de gewijzigde Wet op de kansspelen het sinds 1 oktober mogelijk maakt met een vergunning legaal via internet kansspelen aan te bieden. Bij legale aanbieders kunnen deelnemers aan kansspelen in een veilige omgeving spelen, waarin sprake is van een betrouwbaar spel en voldoende aandacht voor kansspelverslaving. Een doelstelling van de wet is spelers ‘kanaliseren’ van illegale naar legale aanbieders“.

Illegale goksites anders aangepakt

De Ksa maakt nu een draai in de opsporing en vervolging. Voor de inwerkingtreding van de Wet Kansspelen op Afstand werkte de Ksa met de zogeheten prioriteringscriteria. Hierbij werden alleen illegale gokbedrijven aangepakt die bijvoorbeeld iDeal aanboden als betaalmiddel. Ook online gokbedrijven die de website in de Nederlands taal voeren konden in de kraag worden gevat door Ksa. Deze “oude” aanpak wordt nu aangevuld. De Ksa betrekt bij haar aanpak nu ook het aantal Nederlandse spelers dat bij een illegale aanbieder speelt. Hoe meer spelers onbeschermd spelen bij illegale aanbieders, des te meer prioriteit de Ksa die aanbieders geeft. De Ksa is verder scherp op specifiek aanbod dat Nederlandse spelers weg zou kunnen trekken van legale naar illegale aanbieders. Bijvoorbeeld door spellen aan te bieden die voor legale aanbieders onder de Nederlandse wetgeving verboden zijn.

 

Phone Number Validation