Arbitrage betting: een uitgebreide gids

Arbitrage betting

Ben je een sportliefhebber die op zoek is naar bets met weinig tot geen risico? Zo ja, dan is Arbitrage betting wat voor jou. In dit artikel leggen we uit wat Arbitrage betting (ook wel sure bets genoemd) is, hoe het werkt en welke stappen je moet nemen om je weddenschappen winstgevend te maken.

Wat is Arbitrage betting?

Arbitrage betting, ook bekend als sure betting of sure bets, is een methode van wedden waarbij je profiteert van afwijkingen in de odds die door verschillende bookmakers worden aangeboden. Door in te zetten op alle mogelijke uitslagen van een sportevenement bij verschillende bookmakers, kun je zo winst garanderen, ongeacht de uitslag van het evenement.

De voordelen van Arbitrage betting

Arbitrage weddenschappen bieden verschillende voordelen voor sportwedders, waaronder:

 • Gegarandeerde winst: sure bets garanderen winst, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd of evenement.
 • Risicovrij wedden: aangezien je wedt op alle mogelijke uitkomsten van een evenement, is er geen risico om geld te verliezen.
 • Geen sportkennis vereist: je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van de sport waarop je wedt om succesvol te zijn met sure betting.
 • Hogere winsten: omdat Arbitrage bets worden geplaatst bij verschillende bookmakers met verschillende odds, kun je vaak meer geld verdienen dan met een reguliere weddenschap waarbij je wel afhankelijk bent van de uitslag.

De risico’s van Arbitrage betting

Hoewel Arbitrage betting veel voordelen biedt, zijn er ook risico’s aan verbonden, waaronder:

 • Beperkte kansen: sure bets doen zich niet vaak voor, en als ze zich voordoen, worden ze vaak snel uitgebuit door professionele sportwedders. De bookmakers passen de odds vervolgens hierop aan. Je moet er dus snel bij zijn.
 • Account beperkingen: bookmakers kunnen jouw inzetten beperken of weddenschappen zelfs helemaal verbieden als zij vermoeden dat je aan Arbitrage betting doet. Vaak gebeurt dit onder het mom van verantwoord spelen.
 • Fouten: het verkeerd berekenen van je weddenschappen of het plaatsen van je bets bij de verkeerde bookmaker kan resulteren in een verlies.

De juiste odds vinden voor Arbitrage betting

Het vinden van arbitrage odds vereist zorgvuldig onderzoek en het volgen van de odds die door verschillende bookmakers worden aangeboden. Hier zijn enkele stappen om je te helpen sure bets te vinden:

 • Onderzoek: maak een lijstje van sporten, competities en bookmakers waarop je je wilt concentreren. Alles in de gaten houden is monnikenwerk, dus maak een selectie.
 • Controleer de odds: Gebruik een oddschecker of software om de odds die verschillende bookmakers voor hetzelfde evenement of wedstrijd aanbieden te controleren.
 • Zoek naar afwijkingen: identificeer afwijkingen in odds die door verschillende bookmakers worden aangeboden.
 • Bereken de arbitrage: bereken de arbitrage en bepaal of deze winstgevend is.

Jouw Arbitrage weddenschappen berekenen

Het berekenen van jouw Arbitrage weddenschappen is essentieel om ervoor te zorgen dat je winst maakt met je bets. Hier zijn de stappen die je moet volgen bij het berekenen van jouw weddenschappen:

 1. Converteer odds naar waarschijnlijkheden: zet de door de bookmakers aangeboden odds om in waarschijnlijkheden.
 2. Bereken de totale odds: tel de quoteringen van alle mogelijke uitkomsten bij elkaar op. Bijvoorbeeld: een 1-X-2 bet met odds van 3.70 |  4.20 |  2.20. De berekening is dan 1/2.10 + 1/3.10 + 1/1.80 = 103,85 waarschijnlijkheid
 3. Bepaal het Arbitrage percentage: trek 100 af van de totale odds om het arbitragepercentage te bepalen. In ons voorbeeld 103,85 – 100 = 3,85 (=3,85% gegarandeerde winst)
 4. Bereken de inzet: verdeel de inzet evenredig over de inzetmogelijkheden (in het geval van 1-X-2 zijn er drie inzetmogelijkheden) om winst te garanderen.

Onthoud in ieder geval: Een arbitragekans bestaat wanneer de waarschijnlijkheid (van de odds) meer dan 100 bedraagt

Inzetten plaatsen

Zodra je jouw weddenschappen hebt berekend, is het tijd om ze te plaatsen. Hierbij enkele tips om te volgen bij het plaatsen van jouw weddenschappen:

 • Plaats je weddenschappen snel: Arbitrage kansen duren niet lang, dus je moet snel handelen.
 • Gebruik meerdere bookmakers: plaats je weddenschappen bij verschillende bookmakers om ervoor te zorgen dat je al je weddenschappen kunt plaatsen.
 • Controleer je weddenschappen: dubbelcheck je weddenschappen voordat je ze plaatst om ervoor te zorgen dat je ze correct hebt berekend.

Budgetbeheer

Het beheren van je budget is essentieel om ervoor te zorgen dat je winst kunt blijven maken met Arbitrage betting. Hier zijn enkele tips voor het beheren van jouw wedbudget:

 • Stel een begroting in: stel een budget vast voor hoeveel geld je bereid bent te investeren in arbitrageweddenschappen.
 • Verdeel je budget: maak een verdeling van je budget in kleinere eenheden om je risico te spreiden.
 • Herinvesteer je winst: stop je winsten in je budget om je potentiële winsten in de toekomst te vergroten.

Tips voor succesvol Arbitrage betting

Hier zijn enkele aanvullende tips om je te helpen succesvol te zijn met Arbitrage betting:

 • Focus op specifieke sporten: leg de nadruk op specifieke sporten om meer vertrouwd te raken met de odds die door verschillende bookmakers worden aangeboden.
 • Gebruik odds vergelijkers: een oddschecker is handig om snel arbitragemogelijkheden te vinden.
 • Blijf op de hoogte: check het laatste nieuws en ontwikkelingen in de sportwereld om de concurrentie voor te blijven.
 • Wees geduldig: Arbitragekansen doen zich niet vaak voor, dus wees geduldig en wacht op de juiste kans.

Veel gestelde vragen over Arbitrage betting

Is Arbitrage betting legaal?

Arbitrage betting is toegestaan in Nederland, maar het is belangrijk om de spelregels van de desbetreffende bookmakers te controleren voordat je ermee begint.

Kan ik met Arbitrage weddenschappen mijn brood verdienen?

Hoewel het in principe mogelijk is om van arbitrageweddenschappen te leven, vereist het een aanzienlijke investering van tijd en moeite. Je moet het meer zien als een plezierige aanvulling dan een full-time baan.

Hoeveel geld kan ik verdienen met arbitrageweddenschappen?

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met Arbitrage weddenschappen hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van je budget en het aantal beschikbare arbitrage mogelijkheden.

Moet ik kennis van sport hebben om succesvol te zijn met Arbitrage betting?

Hoewel kennis van sport nuttig kan zijn, is het niet essentieel om succesvol te zijn met arbitrageweddenschappen. Uiteindelijk is het een wiskundige berekening die bepaalt of iets een Sure bet is.

Conclusie

Arbitrage betting kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen met sportweddenschappen. Door te profiteren van verschillen in de odds van bookmakers, kun je winst vrijwel garanderen, ongeacht de uitkomst van het evenement. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en je budget zorgvuldig te beheren om de winstgevendheid op lange termijn te garanderen. Met zorgvuldig onderzoek en controle van de kansen kun je een succesvolle arbitragewedder worden.

Phone Number Validation