Asian Handicap weddenschap

De Asian Handicap. Een weddenschap die meer aandacht verdient. Waarom? Je krijgt als wedder namelijk veel waarde bij het spelen van de Asian Handicap. Bovendien, zijn de kansen dat je de weddenschap met goed vervolg afsluit groot. Groter dan bij de meeste anderen weddenschappen.

Wat is een Asian Handicap weddenschap?

Een Asian Handicap is een bet waarbij het “gelijkspel” als uitkomst is geëlimineerd. Om het gelijkspel uit te sluiten krijgt één team een voordeel. Bijvoorbeeld een halve goal voorsprong. De hoogte (of laagte) van het voordeel bepaalt de odds. Dit zorgt ervoor dat weddenschappen aantrekkelijk blijven, vooral bij wedstrijden met een grote favoriet. De bookmaker creëert per wedstrijd een handicap (ook wel lijn genoemd) die gelijke kansen geeft aan beide teams. Het is vervolgens aan jou om de juiste strategie toe te passen.

Hoe werkt een Asian Handicap precies?

Wedden op een Asian Handicap tamelijk eenvoudig. Voordat een wedstrijd begint, is het soms makkelijk te voorspellen welk team zal winnen. Bijvoorbeeld als Ajax voor de beker tegen IJsselmeervogels speelt. Een 1-X-2 bet dat Ajax wint, levert vrijwel niets op. Dus een perfect moment om een Asian handicap bet te spelen. Deze vorm van wedden helpt het verschil tussen de twee teams te compenseren door het sterkere team een achterstand van één of meer doelpunten te geven. Het zwakkere team krijgt dan plus één (of meer) doelpunt(en). Op deze manier wordt de strijd in evenwicht getrokken. Een Asian Handicap weddenschap kent alleen een 1 (thuiswinst) of 2 (uitwinst) uitkomst. Een gelijkspel is niet mogelijk.

Verschillende types Asian Handicaps

Een Asian Handicap weddenschap kan +1 of +2 geven voor een team, maar je komt ook bets tegen met een zogeheten halve lijn of kwart lijn. Deze weddenschappen krijgen een extra waarde die eindigt met 0.5 of 0.25 of 0.75.

Wedden met de +0.5 halve lijn betekent dat het team waar je op wedt de wedstrijd begint met 0.5 doelpunt voorsprong. Dit betekent dat jij de weddenschap wint als het team wint of als er een gelijkspel is. Echter, als het team verliest, verlies je de weddenschap. Als je wedt op +1.5, begint een team met een anderhalf doelpunt voorsprong. Je verliest als het team verliest met meer dan twee doelpunten verschil.

Bij kwart lijnen liggen de waarden op 0.25 of 0.75. Een voordeel van kwart lijnen is dat jouw kansen groter zijn omdat de weddenschap gedekt kan worden voor verschillende uitkomsten. Als je inzet met + 0.25 betekent dit dat je wint als het team waar je op inzet wint. Als het team verliest, verliest je de inzet en in het geval dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel krijg je de helft van de inzet terug.

Top 5 Nederlandse bookmakers Asian Handicap

Positie
Casino / Sportsbook
Bonus
Score
Naar de site

Voordelen van de Asian Handicap

Het grootste voordeel is dat de kansen dat je weddenschap goed hebt rond de 50% ligt. Een gelijkspel is niet mogelijk, dus er blijven twee smaken over. Als deze twee mogelijke uitkomsten vanwege de toegekende handicap ook nog een evenveel kans maken op de overwinning is de waarde van de bet direct hoog.

Een van de belangrijkste voordelen van Asian Handicap weddenschappen is dat je over het algemeen goede “waarde” voor je bets krijgt. Het uitkeringspercentage van Asian Handicaps is meestal zeer aantrekkelijk. Kortom, jouw kansen om te winnen zijn aantrekkelijker dan de meeste andere weddenschappen.

Een ander voordeel is dat je kunt wedden op de “underdog” tegen gelijke kansen. Dit is niet mogelijk met bijvoorbeeld de meeste gespeelde weddenschap 1-X-2. Het voordeel dat de underdog krijgt (bijvoorbeeld +1 of +.75) maakt elke wedstrijd speelbaar en veel leuker om naar te kijken!

Wedden op een Asian Handicap geeft je ook veel flexibiliteit. Een bookmaker biedt vaak meerdere lijnen aan. Je hebt dus keus en dat betekent automatisch een strategie. Het kan ook nooit kwaad om te shoppen voor de beste odds, of de beste lijnen.

Beste sporten voor Asian Handicap weddenschappen

Voetbal is een van de meest populaire sporten om op te wedden met Asian Handicap. Vergeleken met andere sporten is bij voetbal de kans op een gelijkspel redelijk groot. En gelijke spelen zijn interessant vanwege de +1 of -1 lijnen. Sporten als basketbal en handbal zijn ook prima geschikt. Alle sporten met veel punten geven de Asian Handicap bet waarde. Sporten waarbij nauwelijks gelijke spelen voorkomen zoals American Football, rugby en cricket zijn daarentegen niet zo geschikt voor een Asian Handicap.

Live wedden

Steeds meer wedders vinden de weg naar live wedden. Het goede nieuws is dat ook Asian Handicap weddenschappen in het live wedden aanbod zitten. Net als bij pre-match Asian Handicap weddenschappen krijgt tijdens live betting het sterke team een negatieve handicap. Het belangrijkste verschil tussen live Asian Handicap en pre-match Asian Handicap is dat je bij live kan inzetten vanaf de laatste score van de wedstrijd. De bookmaker past namelijk tijdens de wedstrijd de lijnen zo aan dat de wedstrijd altijd als het ware wordt teruggezet naar 0-0.

Tot slot, waarom heet de weddenschap eigenlijk Asian Handicap?

Asian Handicap is ontstaan in Azië. Met andere woorden, de naam Asian Handicap is afkomstig van de regio waar het vandaan komt. Omdat de weddenschap snel aan populariteit won, is de Asian Handicap weddenschap ook gemeengoed geworden in de rest van de wereld. De term “Asian handicap” werd in november 1998 bedacht door journalist Joe Saumarez Smith. Hij werd door een Indonesische bookmaker, Joe Phan, gevraagd een vertaling te geven van de wedmethode die door bookmakers in Azië “hang cheng betting” werd genoemd.

Phone Number Validation