Welke Nederlandse bookmakers bieden de wedders de beste ATP tennis odds? En welke Nederlandse sportsbooks vallen door de mand voor Tennis ATP weddenschappen? NL Kansspel deed uitgebreid onderzoek naar de drie meeste populaire tennis bets voor zowel pre-match als live betting.Een belangrijk aspect van wedden op tenniswedstrijden uit bijvoorbeeld de ATP-tour zijn de odds die jij als wedder krijgt van de bookmaker. De odds, ook wel quotering genoemd, zijn de vermenigvuldigingsfactor van jouw inzet. Hoewel de odds van de bookmakers soms dicht bij elkaar liggen zit er wel degelijk verschil in het aanbod. Het is altijd raadzaam om de odds in de gaten te houden. En, wees niet te goedgelovig voor wat betreft de beloftes van Nederlandse bookmakers. “Wij hebben de beste odds” is een veelgebruikte kreet. Echter ons onderzoek toont aan dat geen enkele Nederlandse bookmaker altijd de beste odds heeft.

Odds worden bepaald aan de hand van de gewenste marge van de bookmaker

De quoteringen worden door de gokbedrijven berekend aan de hand van een bepaalde marge die ze willen behalen. Daarbij gaan ze uit dat de marge behaald wordt als er op elke weddenschap evenveel wordt ingezet. Bij een 1-2 tennis bet komt de marge van de bookmaker exact uit als alle inzet precies evenredig wordt verdeeld tussen een overwinning van speler A en een overwinning van speler B.

En die marge van de bookmakers kun je eenvoudig vertalen naar het uitkeringspercentage dat jij als wedder ontvangt. Hoe hoger het uitkeringspercentage, hoe beter de odds en hoe beter het voor jou als wedder is. Meer odds voor je euro! Alles over het berekenen van het uitkeringspercentage. 

We beginnen onze analyse met de pre-match odds ATP tennis

Beste ATP tennis odds: pre-match 1-2

De meeste wedders zetten hun pre-match bets in op de wedstrijddag zelf. Voor wat betreft deze pre-match weddenschappen hebben wij de drie meeste gespeelde bets geanalyseerd. Als eerste zie je hieronder de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van 1-2 weddenschappen. Oftewel, welke tennisser wint de wedstrijd?

1-2 tennis odds

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie ATP tennis odds: pre-match 1-2

Voor de beste ATP pre-match 1-2 odds springen er twee bookmakers uit: Toto en ZEbet. Met een uitkering van bijna 96% zit je uitstekend bij deze twee bookmakers. Het onderlinge verschil is verwaarloosbaar. De overige bookmakers volgen op 1% of meer achterstand. Dat lijkt een klein verschil. Maar over een heel jaar 1% of meer voordeel levert een hoop euro’s op. De vierde plek voor BetCity, Unibet en Jacks (deze bookmakers hebben exact dezelfde odds) is enigszins opvallend. Unibet claimt namelijk de beste odds van Nederland te hebben. Voor ATP pre-match 1-2 is dat in ieder geval niet het geval.  

Beste ATP tennis odds: pre-match games handicap

Een andere veelvoorkomende bet voor tennis ATP is de games handicap weddenschap. Alle Nederlandse bookmakers hebben deze weddenschap in het assortiment. In de grafiek hieronder zie je de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van games handicap weddenschappen.

odds games handicap prematch

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie pre-match games handicap

Voor de beste ATP pre-match games handicap odds ben je het beste uit bij ZEbet. Zo’n 94,5% van alle inzet wordt bij deze bookmaker uitgekeerd aan de spelers. De combo BetCity, Unibet en Jacks doet het ook prima met een uitkering van bijna 94%. De overige bookmakers volgen op 1% of meer achterstand. Toto en bet365 sluiten de rij. Zoals je ziet zijn de odds voor weddenschappen op games handicap een stuk minder aantrekkelijk dan de 1-2 pre-match odds.

Beste ATP tennis odds: pre-match over/under games

De derde bet die veel populariteit geniet onder tennis wedders is de over/under games weddenschap. Ook deze “meer of minder” bet bieden alle Nederlandse bookmakers aan. In de grafiek hieronder zie je de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van over/under games weddenschappen.

ATP tennis odds

 

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie pre-match over/under games

Voor het eerste komen BetCity, Unibet en Jacks als beste uit de bus voor wat betreft de beste odds voor ATP pre-match over/under games. Dit trio wordt op de voet gevolgd door Toto. De vier bookmakers keren 94% van de inzet uit aan de spelers. De verschillen met de rest is niet heel groot, alhoewel ZEbet en Bingoal niet veel verder komen dan een uitkering van 92%. De odds voor over/under weddenschappen zijn van de drie populairste tennis bets het minst aantrekkelijk om op te spelen.

 

Voor live betting tennis ATP tour hebben wij ook alle bookmakers onder de loep genomen. Live wedden op tenniswedstrijden is erg populair onder de Nederlandse wedders.

Beste ATP tennis odds: 1-2 live betting

De meeste wedders zetten tijdens de wedstrijd in op de 1-2 markt. Dankzij de snelle opeenvolgende punten en games kunnen tenniswedstrijden snel kantelen. Een break voor of achter zie je meteen terug in de odds. Op het juiste moment toeslaan is daarbij onontbeerlijk. Als je dan ook nog inzet bij de bookmaker(s) die jou de meeste waarde voor je euro geven zit je helemaal gebeiteld. Als eerste in dit live betting segment zie je hieronder de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van 1-2 weddenschappen.

tennis live odds 1-2

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie live betting 1-2

Voor de beste ATP live 1-2 odds moet je bij ZEbet zijn. Deze bookmaker scoorde al prima met pre-match 1-2 odds, en trekt deze lijn door met live betting. Een uitkeringspercentage van boven de 96% voor tennis live betting is meer dan uitstekend. Toto scoort wederom prima met een tweede plek op iets minder dan 1% afstand. Bet365 volgt op respectabele afstand, maar heeft een stuk aantrekkelijkere odds dan BetCity, Unibet en Jacks. De andere bookmakers hebben vergelijkbare odds met dit bovengenoemd trio aanbieders met dezelfde odds provider. Ook hier gaat de claim van Unibet voor wat betreft de beste odds overigens niet op.

Beste ATP tennis odds: live betting games handicap

Een andere veelvoorkomende bet voor live tennis ATP is de games handicap weddenschap. Vrijwel alle Nederlandse bookmakers hebben deze weddenschap in het aanbod, alleen ZEbet ontbreekt. In de grafiek hieronder zie je de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van live betting games handicap weddenschappen.

games handicap live betting

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie live betting games handicap

Voor het eerste zien we een twee andere bookmakers bovenaan de ranglijst. Circus en Holland Casino hebben de beste odds voor live betting games handicap weddenschappen. Beide online aanbieders scoren iets onder de 94% uitbetalingspercentage. De rest volgt niet ver achter. LiveScoreBet biedt voor deze bet niet zo’n gunstige odds. Over het algemeen zijn de odds voor ATP live betting games handicap niet geweldig. Andere weddenschappen leveren meer waarde voor je ingezette euro op.

Beste ATP tennis odds: live betting over/under games

De derde populaire bet is live over/under games. Je vindt deze weddenschap bij alle Nederlandse bookmakers. In de grafiek hieronder zie je de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van live betting ATP tennis over/under games weddenschappen.

over under odds tennis

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Conclusie live betting over/under games

Wederom komt Circus bovendrijven als beste bookmaker voor live betting. De van oorsprong Belgische bookmaker biedt een uitkeringspercentage van 94% voor ATP live betting over/under games. Alle andere bookmakers volgen op ongeveer een procent afstand onder aanvoering van bet365. Met uitzondering van LiveScoreBet. Deze aanbieder levert nog een extra procent in.

Hoe bereken je de marge en uitkeringspercentage van een bookmaker?

De marge van een bookmaker op een 1-2 weddenschap van een ATP tennismatch kun je als volgt berekenen:

Stel de 1-2 Odds van een wedstrijd op Wimbledon zijn 1,48 voor speler A en 2,72 voor speler B. De marge is dan 1/1,48 + 1/2,72 = 1,043322734 minus 1 = 0,043322734 ofwel 4,33%

Met andere woorden, van elke ingezet euro verdient de bookmaker iets meer dan 4 eurocent.

Een marge van 4,33% betekent een uitkeringspercentage van 95,67%. Met andere woorden van elke ingezette euro gaan er iets meer dan 95,5 eurocenten terug naar de wedders.

We hebben gedurende een aantal weken honderden odds verzameld om zodoende per categorie een robuust gemiddelde uit te rekenen. Hoe hoger het uitkeringspercentage hoe beter voor jou als wedder!

Belangrijk: de berekening van NL Kansspel is een momentopname (april 2023). Online bookmakers kunnen en zullen soms hun marges op wedstrijden aanpassen. Over het algemeen gebeurt dat niet vaak, maar het kan wel. Wanneer nieuwe sportsbooks de Nederlandse markt betreden zullen wij deze meenemen in onze analyses.

 

Phone Number Validation