Beste Champions League odds

Welke Nederlandse online goksite heeft de beste Champions League odds? Welk online bookmaker is gul met de quoteringen en welke juist niet? Waar moet je op letten bij wedden Champions League? Kortom, wie is de beste bookmaker Champions League? 

Een van de belangrijkste aspecten van wedden op Champions League wedstrijden zijn de odds, ook wel quotering genoemd, die jij als wedder krijgt van de bookmaker. De odds zijn de vermenigvuldigingsfactor van jouw inzet. Hoewel de odds van de verschillende bookmakers vaak dicht bij elkaar liggen, zit er wel degelijk verschil in de waarde van de quoteringen.  Dat geldt zeker op de lange termijn, of als je voor grote bedragen speelt. Het is daarom altijd zinnig om de odds goed in de gaten te houden.

Champions League odds veranderen gedurende de week

Nederlandse online bookmakers maken de odds voor wedstrijden uit de Champions League vaak al dagen van tevoren bekend. Wat je wellicht niet weet, is dat deze quoteringen vaak veranderen naarmate de wedstrijd nadert. Jouw waarde van jouw bets tijdens de wedstrijden kelderen overigens aanzienlijk. Live betting is spannend, maar een stuk minder lucratief dan wedden voor aanvang van het duel.

De odds worden door de kansspelbedrijven berekend aan de hand van een bepaalde marge die ze willen behalen. Daarbij gaan de online bookmakers uit dat de marge behaald wordt als er op elke weddenschap evenveel wordt ingezet. De marge van de bookmaker op een 1-X-2 weddenschap komt exact uit als alle inzet precies evenredig wordt verdeeld tussen thuisoverwinning, gelijke spel en uitoverwinning. In de praktijk hoeft dit natuurlijk niet zo te zijn. Ook bookmakers weten dat supporters van een bepaald team de kansen van hun eigen ploeg vaak overschatten.

De marge van de online gokbedrijven kun je eenvoudig vertalen naar het uitkeringspercentage dat jij als wedder ontvangt. Hoe hoger het uitkeringspercentage, hoe beter de odds en hoe beter het voor jou als wedder is.

Hoe bereken je de marge en uitkeringspercentage van een bookmaker?

De marge van een bookmaker kun je als volgt berekenen:

  • Stel de 1-X-2 odds van een Champions League duel zijn 3 – 3,4- 2,3
  • De marge is dan 1/3 + 1/3,4 + 1/2,3 = 1,062234 minus 1 = 0,062234 ofwel 6,22%
  • Met andere woorden, van elke ingezet euro verdient de bookmaker iets meer dan 6 eurocent.
  • Een marge van 6,33% betekent een uitkeringspercentage van 93,67%. Met andere woorden van elke ingezette euro gaan er bijna 94 eurocenten terug naar de wedders.

NL Kansspel rekende voor jou de uitkeringspercentages uit van alle in Nederland actieve bookmakers voor drie wedmomenten van Champions League wedstrijden:

  • Drie dagen voor de wedstrijd (pre-match)
  • Op de wedstrijddag (pre-match)
  • Tijdens de wedstrijd (live betting)

NL Kansspel heeft gedurende een lange periode zeer veel Champions League odds verzameld om zodoende per categorie een gemiddelde per bookmaker – en een totaalgemiddelde – uit te rekenen. Hoe hoger het uitkeringspercentage hoe beter voor jou als wedder!

Wedden Champions League: beste odds drie dagen voor de wedstrijd

De Nederlandse online bookmakers “gooien” de Champions League markt meestal een week voor de aftrap open. Om appels met appels te vergelijken heeft NL Kansspel gekozen om de marges van verschillende bookmakers drie dagen voor aanvang van de Champions League wedstrijd uit te rekenen. De uitkeringspercentages zijn gebaseerd op 1-X-2 weddenschappen. Ongeveer 70% van alle weddenschappen op de Champions League zijn 1-X-2 bets, vandaar onze keuze hiervoor.

 

Conclusie
Unibet is de beste bookmaker Champions League als je een paar dagen voor het duel inzet. Het uitkeringspercentage tikt bijna de 98% aan, dat is uitstekend voor jou als wedder. Ook de bookmakers die tussen de 96% en 97% uitkeren scoren prima. De overige bookmakers doen het aanmerkelijk minder qua waarde op Champions League wedstrijden. Livescore en vooral Toto vallen tegen met hun odds voor Champions League wedstrijden een aantal dagen voor de aftrap.

Wedden Champions League: beste odds op wedstrijddag

De kans is groot dat jij jouw Champions League pre-match bets op de wedstrijddag zelf inzet. Dat is best logisch, want met het laatste nieuws en de opstelling op zak is het maken van een weddenschap een stuk fijner. Ook bij deze analyse zijn de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van 1-X-2 weddenschappen.

beste odds Champions League

 

Conclusie
Op de wedstrijddag zelf liggen de uitkeringspercentages van de meeste bookmakers zeer dicht bij elkaar. Maar bet365 en Toto lopen duidelijk achter op de rest. Een procent of 1 a 2 lijkt niet zoveel, maar over een heel jaar praat je al snel over tientallen euro’s minder bij de een dan bij de ander. Unibet en Circus leveren jou de beste odds op de wedstrijddag. Een uitkering van meer dan 97% is uitstekend.

Wedden Champions League: beste odds live betting

Live betting op Champions League neemt steeds meer toe. En dat is vrij logisch want er worden veel Champions League wedstrijden op de TV live uitgezonden. Tijdens de wedstrijd inzetten geeft immers een extra dimensie aan het kijkplezier. Wist je dat meer dan de helft van alle bets live weddenschappen zijn? Maar opgelet! Live odds hebben altijd een stuk minder waarde dan pre-match odds. De uitkeringspercentages bij live wedden op de Champions League liggen veel lager dan bij de pre-match odds. Live odds veranderen ook nogal rap, afhankelijk van de wedstrijdsituatie. Het is voor jou als wedder lastig om tijdens de wedstrijd de odds van de verschillende Nederlandse bookmakers naast elkaar te leggen. En daar maken de bookmakers gretig gebruik van!

De uitkeringspercentages op live betting Champions League schommelen ook wat meer dan de uitkeringspercentages bij pre-match betting. Maar, over het algemeen houden de bookmakers ook bij live betting vast aan een stabiele marge. Ook hieronder weer de analyse op basis van 1-X-2 weddenschappen.

beste odds Champions League

 

Conclusie
De Champions League odds voor live betting ontlopen elkaar nauwelijks bij de meeste  sportsbooks. Dat zien we ook bij andere competities zoals Eredivisie en La Liga. Maar twee aanbieders van Champions League live betting steken er met kop en schouders bovenuit: Livescorebet en ZEbet. Het verschil tussen de overige bookmakers is zeer klein. Kortom, live wedden kun je bij elke Nederlandse bookmaker doen zonder dat je het gevoel hebt buiten de boot te vallen. De cijfers tonen wel aan dat live wedden voor jou als wedden een stuk lager uitkeringspercentage kent dan pre-match wedden.

Belangrijk: de berekening van NL Kansspel is een momentopname (december 2022). Online bookmakers kunnen en zullen soms hun marges op wedstrijden aanpassen. Over het algemeen gebeurt dat niet vaak, maar het kan wel. Wanneer nieuwe sportsbooks de Nederlandse markt betreden zullen wij deze meenemen in onze analyses.

La Liga odds

Welke Nederlandse online bookmaker heeft de beste La Liga odds?

Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste La Liga odds? Welk online sportsbook geeft je minder waarde voor bets op La Liga? Waar moet je op letten bij wedden op de Spaanse La Liga? En hoe verdient de bookmaker zijn geld? Allemaal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft. Een belangrijk aspect van wedden op La […]

Beste Premier League odds

Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste Premier League odds?

Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste Premier League odds? Welk online sportsbook geeft jou de minste waarde voor bets op de Premier League? Waar moet je op letten bij wedden op Premier League wedstrijden? Hoe maakt de bookmaker zijn winst? Allemaal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft. Een belangrijk aspect van wedden op duels […]

Welke Nederlandse online bookmaker heeft de beste Eredivisie odds?

Welke Nederlands sportsbook heeft de beste Eredivisie odds? Welk online aanbieder geeft je minder waarde voor bets op de Eredivisie? Waar moet je op letten bij wedden op de Eredivisie? En hoe verdient de bookmaker z’n geld? Allemaal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft. Een belangrijk aspect van wedden op voetbalwedstrijden uit de Eredivisie […]

Door nlkansspel