Welke Nederlands sportsbook heeft de beste Eredivisie odds? Welk online aanbieder geeft je minder waarde voor bets op de Eredivisie? Waar moet je op letten bij wedden op de Eredivisie? En hoe verdient de bookmaker z’n geld? Allemaal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft.

Een belangrijk aspect van wedden op voetbalwedstrijden uit de Eredivisie zijn de odds die jij als wedder krijgt van de bookmaker. De odds, ook wel quotering genoemd, zijn de vermenigvuldigingsfactor van jouw inzet. Hoewel de odds van de bookmakers dicht bij elkaar liggen zit er wel degelijk verschil in het aanbod. Op lange termijn, of als je voor grote bedragen speelt. Het is altijd raadzaam om de odds in de gaten te houden.

Odds veranderen gedurende de week

Online bookmakers die in Nederland actief zijn publiceren de odds voor wedstrijden uit de Eredivisie vaak al dagen van te voren. Wat je wellicht niet weet, is dat deze quoteringen vaak veranderen naarmate de wedstrijd nadert. De odds voor live betting zijn sowieso een stuk minder aantrekkelijk.

De quoteringen worden door de gokbedrijven berekend aan de hand van een bepaalde marge die ze willen behalen. Daarbij gaan ze uit dat de marge behaald wordt als er op elke weddenschap evenveel wordt ingezet. Bij een 1-X-2 bet komt de marge van de bookmaker exact uit als alle inzet precies evenredig wordt verdeeld tussen de thuisoverwinning, het gelijke spel en de uitoverwinning. In de praktijk hoeft dit natuurlijk niet zo te zijn. Het is een publiek geheim dat supporters van een bepaalde club de kansen van hun eigen ploeg schromelijk overschatten.

En die marge van de bookmakers kun je eenvoudig vertalen naar het uitkeringspercentage dat jij als wedder ontvangt. Hoe hoger het uitkeringspercentage, hoe beter de odds en hoe beter het voor jou als wedder is. Meer odds voor je euro!

Hoe bereken je de marge en uitkeringspercentage van een bookmaker?

De marge van een bookmaker kun je als volgt berekenen:

 • Stel de 1-X-2 Odds van een Eredivisie wedstrijd zijn 3 – 3,4- 2,3
 • De marge is dan 1/3 + 1/3,4 + 1/2,3 = 1,062234 minus 1 = 0,062234 ofwel 6,22%
 • Met andere woorden, van elke ingezet euro verdient de bookmaker iets meer dan 6 eurocent.
 • Een marge van 6,33% betekent een uitkeringspercentage van 93,67%. Met andere woorden van elke ingezette euro gaan er bijna 94 eurocenten terug naar de wedders.

NL Kansspel rekende voor jou de uitkeringspercentages uit van alle in Nederland actieve bookmakers voor drie wedmomenten:

 • drie dagen voor de wedstrijd (pre-match)
 • op de wedstrijddag (pre-match)
 • tijdens de wedstrijd (live betting)

We hebben gedurende een aantal weken honderden odds verzameld om zodoende per categorie een robuust gemiddelde uit te rekenen. Hoe hoger het uitkeringspercentage hoe beter voor jou als wedder!

Beste Eredivisie live odds

Live wedden is populairder dan ooit. Meer dan de helft van alle bets worden live ingezet. Tijdens de wedstrijd inzetten geeft immers een extra dimensie aan het kijkplezier. Live odds hebben altijd wat minder waarde dan pre-match odds. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat het vergelijken van odds in een live situatie wat lastiger is dan als de wedstrijd nog niet begonnen is. Live odds veranderen namelijk vrij snel, afhankelijk van de wedstrijdsituatie. Het uitkeringspercentage van de bookmakers schommelt per wedstrijd ook wat meer dan bij pre-match bets, maar over het algemeen houden de bookmakers vast aan een stabiele marge. Ook hier weer de analyse op basis van 1-X-2 weddenschappen.

Eredivisie odds

Mobiel: draai scherm voor betere versie

Totaalscore Speel nu

LiveScore Bet sportsbook

100% Freebet tot €100

Livescore is een welbekende app en website om op de hoogte te blijven van doelpuntenmakers en standen in vele voetbalcompetities en andere sporten zoals tennis en basketbal. Sinds kort heeft het databedrijf ook een wedversie gelanceerd: LiveScore Bet. Het resultaat mag er zijn! Prima sportsbook op zowel de website als App. De vele features vallen direct op. Zo kan je elke week gratis Squads spelen. Met dit gratis spel kan je freebets winnen als jouw spelers doelpunten maken. Verder vind je bij LiveScore Bet de usual suspects als betbuilder en wekelijkse promoties. Ook voor livestreams zit je goed bij LiveScore Bet. De live odds zijn – zoals de naam al doet vermoeden – uitstekend. Voor sommige competities zelfs de beste van Nederlands. Naast sportsbetting heeft LiveScore Bet ook casinogames voor je in de aanbieding. De welkomstbonus is royaal.

  Conclusie
  De Eredivisie odds voor live betting zijn bij Livescorebet verreweg het beste. Een mooie 96,5% uitkeringspercentage. De andere Nederlandse bookmakers ontlopen elkaar niet zoveel. Toto komt als nummer twee uit de bus, maar het verschil met de rest is verwaarloosbaar. Kortom, live wedden kun je bij elke Nederlandse bookmaker doen zonder dat je het gevoel hoeft te hebben buiten de pot te piesen. Het is wel overduidelijk dat live wedden voor jou als wedden een stuk lager uitkeringspercentage kent dan pre-match wedden.

  Beste Eredivisie odds drie dagen voor de wedstrijd

  Hoewel je vaak op zondagavond al kan inzetten voor de competitieronde die het weekend erop plaatsvindt, heeft NL Kansspel gekozen om drie dagen voor aanvang van de wedstrijd de marges van verschillende bookmakers uit te rekenen. De uitkeringspercentages zijn gebaseerd op 1-X-2 weddenschappen. Ongeveer 70% van alle weddenschappen zijn 1-X-2 bets, vandaar onze keuze hiervoor.

  Eredivisie odds

  Mobiel: draai scherm voor betere versie

  Conclusie
  Unibet is de Nederlandse online bookmaker met de beste odds voor de Eredivisie als je een paar dagen voor de wedstrijd inzet. Het uitkeringspercentage van bijna meer dan 97,5% is uitstekend. Een vijftal bookmakers volgen op ongeveer een vol percentagepunt. De rest heeft een uitkeringspercentage van 95% of lager voor 1-X-2 Eredivisiewedstrijden een aantal dagen voordat de wedstrijd plaatsvindt.

  Beste Eredivisie odds op de wedstrijddag

  De meeste wedders zetten hun pre-match bets in op de wedstrijddag zelf. Op zich logisch, want met een definitieve opstelling is het maken van een weddenschap een stuk relaxter. Ook bij deze analyse zijn de uitkeringspercentages van de online bookmakers berekend op basis van 1-X-2 weddenschappen.

  Eredivisie odds

  Mobiel: draai scherm voor betere versie

  Conclusie
  Voor de beste Eredivisie bets op de wedstrijddag springen er twee bookmakers uit: Unibet en ZEbet. Met een uitkering van respectievelijk 98,0% en 97,6% zit je uitstekend bij deze twee bookmakers. De overige bookmakers verschillen niet zo heel veel met elkaar. De marge van Bet365 is wel flink lager dan de rest. De 94,7% is veruit de laagste waarde die je kan krijgen. Wel een kanttekening. Bet365 heeft een aantal zeer aantrekkelijke features zoals uitbetaling wanneer jouw “bet” met 2 doelpunten verschil voorstaat. Dat maakt een lagere uitkering meer dan goed.

  De beste allround Nederlandse bookmakers:

  Positie
  Sportsbook
  Bonus
  Score
  Naar de site
  1
  100% Freebet tot €100
  2
  100% stortingsbonus (max €100)
  Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.
  3
  Welkomstbonus - €50 Freebet
  De €20 Free Bet welkomstbonus is alleen voor nieuwe spelers. Een eerste storting van minimaal €20 is vereist. Als je de welkomstbonus claimt, kun je geen andere bonussen tegelijkertijd claimen. De welkomstbonus verloopt na 30 dagen.

  Belangrijk: de berekening van NL Kansspel is een momentopname (januari 2022). Online bookmakers kunnen en zullen soms hun marges op wedstrijden aanpassen. Over het algemeen gebeurt dat niet vaak, maar het kan wel. Wanneer nieuwe sportsbooks de Nederlandse markt betreden zullen wij deze meenemen in onze analyses.

  La Liga odds

  Welke Nederlandse online bookmaker heeft de beste La Liga odds?

  Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste La Liga odds? Welk online sportsbook geeft je minder waarde voor bets op La Liga? Waar moet je op letten bij wedden op de Spaanse La Liga? En hoe verdient de bookmaker zijn geld? Allemaal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft. Een belangrijk aspect van wedden op La […]

  Beste Premier League odds

  Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste Premier League odds?

  Welke Nederlandse bookmaker heeft de beste Premier League odds? Welke online bookmakers geven  jou de minste waarde voor bets op de Premier League? Een aantal Nederlandse bookmakers claimen allemaal de beste odds te hebben. Slechts eentje spreekt de waarheid! Je zal hieronder zien dat de ene bookmaker goed scoort in pre-match, maar dat een andere […]

  Beste Champions League odds

  De beste Champions League odds: welke bookmaker keert het meeste uit?

  Welke Nederlandse online goksite heeft de beste Champions League odds? Welk online bookmaker is gul met de quoteringen en welke juist niet? Waar moet je op letten bij wedden Champions League? Kortom, wie is de beste bookmaker Champions League?  Een van de belangrijkste aspecten van wedden op Champions League wedstrijden zijn de odds, ook wel […]

  Door nlkansspel