Betbuilder

Betbuilder is een special feature van online bookmakers die spelers in staat stelt een eigen weddenschap te maken. Het “bouwen van je eigen bet” is vooral veel in trek bij wedders die op voetbal inzetten. Da’s niet zo heel gek aangezien 80% van alle bets op voetbal wordt afgesloten. Sommige bookmakers bieden Betbuilders aan voor alle sporten, andere online goksites doen alleen aan voetbalbetbuilders.

Hoe is de Betbuilder ontstaan?

Het fenomeen Betbuilder is ontstaan naar aanleiding van de behoefte van spelers om weddenschappen zelf te verzinnen en deze aan te vragen bij de bookmakers. Dat wordt ook wel “Request A Bet” genoemd. Vaak moeten deze aanvragen gedaan via social media. Stel je wilt een bet maken waarbij Memphis Depay twee keer scoort, Oranje in totaal meer dan drie doelpunten maakt en minstens 10 corners krijgt. Zo’n weddenschap staat niet in het standaardpakket van een bookmaker. Maar een bookmaker kan wel de quotering (de kansberekening) voor je berekenen. Request a bet werd zo populair dat bookmakers besloten om deze feature niet meer als “request” via social media in de markt te zetten, maar gewoon via een handige tool op hun eigen platform.

Hoe werkt Betbuilder?

Zoals gezegd kun je met behulp van de Betbuilder-feature je eigen aangepaste weddenschappen creëren. Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde bet van een wedstrijd toevoegen aan een paar andere wedstrijden. Of je combineert een aantal weddenschappen op 1 wedstrijd. Een bookmaker accepteert niet altijd alle mogelijke combinaties. Dit heeft te maken met het feit dat een bookmaker niet wil dat je gebruik maakt van verschillende odds binnen 1 wedstrijd waardoor je altijd wint.

Een Betbuilder werkt bij alle bookmakers die het in hun pakket hebben sowieso voor alle pre-match weddenschappen. Sommige bookmakers hebben tegenwoordig ook een Betbuilder voor live betting. Sterker nog je kunt bij deze bookmakers pre-match en live betting met elkaar combineren!

Is het maken van je eigen bet ingewikkeld?

Nee. Iedereen die weleens een bet heeft gemaakt kan de Betbuilder feature snel onder de knie krijgen. In feite leidt de spelersinterface op het platform jou de weg. Als je een combinatie maakt die niet wordt toegestaan merk je het direct. Je kan overigens naar hartenlust combineren. Soms wel tot 12 verschillende bets in 1 zelfgebouwde weddenschap.

Bij Bet365 kun je tot wel 12 selecties selecteren om jouw unieke weddenschap te creëren. Je kan bij Bet365 kiezen uit een breed aanbod aan weddenschappen:
  • Wedstrijdresultaat (Volledige speeltijd of rust)
  • Beide teams scoren
  • Aantal doelpunten
  • Speler scoort (Willekeurig moment, Eerste, Laatste, 2 of meer, 3 of meer)
  • Kwalificeert zich of Wint de beker
  • Wedstrijd – Schoten
  • Speler – Schoten op doel

Hoe zit het me de winkansen van Betbuilder?

De odds (quotering) die je krijgt is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Verschillende bookmakers berekenen verschillende kansen voor de Betbuilder functie. We hebben bij een aantal bookmakers de proef op de som genomen door overal dezelfde weddenschap te creëren. Over het algemeen leverde deze proefweddenschap vrijwel overal gelijkwaardige odds op. Een klein verschil hier en daar, maar niets wat er bovenuit stak. Wij adviseren dan ook om jouw Betbuilder lekker te maken bij jouw favoriete bookmaker. Het kan natuurlijk geen kwaad om zelf af en toe een vergelijkend warenonderzoekje te doen!

 

Phone Number Validation