Outright WK 2022

Voor het eerst in de historie een WK in de maanden november en december. Ook voor het eerst: een flink aantal Nederlandse online bookmakers die weddenschappen op het WK voetbal in Qatar aanbieden. Uiteraard kan je op alle wedstrijden inzetten. Maar, je kan ook voorafgaand het toernooi inzetten op de zogeheten outright bets. Wie wordt er wereldkampioen 2022 bijvoorbeeld. Wie zijn de kanshebbers? Hoe zit het met de outright odds? Wat zijn de verschillen en welke Nederlandse bookmakers geven jou de meeste waarde voor je ingezette euro. Kortom, alles over wedden WK 2022.

Het toernooi

De zandbak van Qatar is plek waar het eind van dit jaar allemaal gaat plaatsvinden. De afgelopen jaren zijn er een achttal fonkelnieuwe stadions de grond uit gestampt. Met alle gevolgen van dien, want de mensenrechten en Qatar gaan niet zo goed samen. Hoewel de temperatuur in de Qatarese wintermaanden best aardig is met zo’n 25 graden is elk stadion uitgerust met enorme airco installaties. Nu maar hopen – of juist wel – dat we van die swabberaircoballen gaan krijgen.

Een blik op de historie leert dat Brazilië het meest succesvolle land is. De Brazilianen wonnen vijfmaal de wereldtitel. Duitsland en Italië (de verrassende afwezige deze editie) veroverden beiden viermaal de WK-titel.

  • Brazilië 5x (1958, 1962, 1970, 1994, 2002)
  • Duitsland 4x (1954, 1974, 1990, 2014)
  • Italië 4x (1934, 1938, 1982, 2006)
  • Argentinië 2x (1978, 1986)
  • Uruguay 2x (1930, 1950)
  • Frankrijk 2x (1998, 2018)
  • Engeland 1x (1966)
  • Spanje 1x (2010)

Nederland stond tweemaal in de finale (1974 en 2010) en behaalde een derde plaats in 2014.

Speelschema WK 2022

Het WK in Qatar begint op 20 november 2022 met de openingswedstrijd Qatar – Ecuador. Het zal niet voor het eerst zijn dat het openingsduel in een bloedeloze 0-0 eindigt!

Nederland komt een dag later voor de eerste keer in actie. Senegal is om 17.00 uur in het Al Thumama stadion de eerste tegenstander in poule A. De andere poulewedstrijden van Oranje tegen Ecuador en Qatar vinden respectievelijk plaats op 25 november (17.00 uur) en 29 november (16.00 uur) De finale wordt gespeeld op zondag 18 december 2022 om 16.00 uur. Er doen 32 landen mee aan het WK 2022, verdeeld over 8 poules.

De kanshebbers – wedden WK 2022

Zoals gebruikelijk is een WK een open aangelegenheid voor wat betreft de eindwinnaar. Althans voor wat betreft een tiental landen. Zoals bij elk WK tegenwoordig zit er voldoende “brandhout” bij, oftewel landen die nul kans op de titel maken. We noemen in dit kader landen als Saoedi-Arabië, Costa Rica en Iran. Een weddenschap op een van deze landen levert je odds tussen de 500-1 en 1000-1 op.

Maar goed laten we ons concentreren op de tien landen die een (zeer) goede kans maken op de titel. Brazilië is momenteel bij alle Nederlandse bookmakers favoriet. Een Braziliaanse overwinning levert je bij de meeste bookmakers 5x het geld op. De laatste weken wordt er wereldwijd veel geld op Argentinië gezet. De ploeg met Lionel Messi is inmiddels gebombardeerd tot tweede favoriet. Een bet op de Argentijnen levert je odds van 7-1 op.

Na de twee Zuid-Amerikaanse kanshebbers is het Europa wat de klok slaat. Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland staan allemaal lager dan 10-1. Nederland heeft ook enig aanzien, maar kan volgens de wedmarkt niet tot de absolute favorieten gerekend worden. De beste odds voor Oranje vind je bij ZEbet, BetCity, Jack’s en Unibet. Bij deze Nederlandse bookmakers krijgt je 14x je geld.   

In de tabel hieronder de laatste quoteringen van de Nederlandse bookmakers met de beste odds. In het blauw de beste odds die je kan krijgen per land.

outright WK 2022 top 10

* BetCity, Jack’s en Unibet hebben alle drie identieke odds (zelfde odds-provider)

Beste bookmakers voor wedden WK 2022

Positie
Sportsbook
Bonus
Score
Naar de site
1
100% up to €100
Min. storting is €15. Alleen geldig voor spelers van 24 jr +. Freebet hoeft niet in 1x worden ingezet en is speelbaar op alle sporten, pre-match of live. Algemene voorwaarden van ZEbet zijn van toepassing.
2
% up to €50
Min. storting is €20. Alleen geldig voor spelers van 24 jr +. Freebet speelbaar op alle sporten, pre-match of live. Freebet moet in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden van Jack's Casino zijn van toepassing.
3
100%% up to €250
Min. storting is €20. Alleen geldig voor speler van24 jr +. Om een freebet te activeren, dien je voor min. € 20 te betten (min. odds van 1.60). Algemene voorwaarden gelden.
4
100% up to €250
5
% up to €50 Freebet
De €20 Free Bet welkomstbonus is alleen voor nieuwe spelers. Een eerste storting van minimaal €20 is vereist. Als je de welkomstbonus claimt, kun je geen andere bonussen tegelijkertijd claimen. De welkomstbonus verloopt na 30 dagen.

Wedden WK 2022 – groepswinnaars

Bij grote voetbaltoernooien kan je ook inzetten op welk land de groep wint. Dat lijkt vaak erg voor de hand te liggen, maar voorspel maar eens alle groepswinnaars voor het toernooi begint en kijk hoeveel je er na de groepsfase goed hebt. Over het algemeen heeft elke groep voor het WK 2022 één grote kanshebbers, twee kanshebbers voor plek 2 en een grote outsider. Maar dit geldt zeker niet voor elke groep!

Hieronder de odds voor alle 8 de WK-groepen. Zoals je ziet kan een beetje rondshoppen zeker zin hebben. Een aantal bookmakers geven stukken betere odds dan andere.

Winnaar Groep A

In groep A is Nederland sterk favoriet. De beste odds voor groepswinst voor Oranje krijg je bij ZEbet. Ook voor de andere deelnemers in Groep A is ZEbet de beste bookmaker. Toto kan je beter links laten liggen.     

WK 2020 outright - Groep A

Winnaar Groep B

Engeland lijkt de gedoodverfde winnaar van Groep B. Bij Bingoal krijg je de beste odds: 1,40. Ook hier speelt Toto een negatieve rol qua odds. Ga je voor een outsider dan is de keus ruim voor wat betreft de Nederlandse bookmakers met de beste odds.

WK  2022 Groep B

Winnaar Groep C

Weer een groep met een grote favoriet. Argentinië zou volgens de bookmakers de klus wel moeten klaren in Groep C. ZEbet geeft je de beste odds voor de Argentijnen. Ga je voor een verrassing dan komen Mexico of Polen in aanmerking.  

WK 2020 outright - Groep C

Winnaar Groep D

Twee kanshebbers in Groep D volgens de odds: Frankrijk en Denemarken. De Fransen zijn favoriet, de beste odds krijg je bij BetCity, Jack’s of Unibet. Ga je voor Denemarken dan is ZEbet de place to be. Australië en Tunesië hebben weinig kans volgens de wedmarkt. 

WK 2022 Groep D

Winnaar Groep E

Leuke groep met twee kanshebbers op de wereldtitel. In Groep E is het moeilijk kiezen tussen Spanje en Duitsland. En dat vinden de gokaanbieders ook. De Spanjaarden zijn licht favoriet aan 1,90. Voor de beste odds kom je weer uit bij de usual suspect als BetCity, ZEbet en Bingoal. 

WK 2020 outright - Groep E

Winnaar Groep F

Op papier weer een two-horse race in Groep F. De twee Europese kanshebbers België en Kroatië zijn de favorieten voor de groepswinst. Eerstgenoemde kan je het beste spelen bij de trojka BetCity, Jack’s of Unibet. Voor een bet op de Kroaten verwijzen we je naar ZEbet. Ook hier laat Toto het weer volledig afweten.

WK 2020 outright - Groep F

Winnaar Groep G

De voornaamste titelkandidaat vinden we terug in Groep G. Brazilië is huizenhoog favoriet in deze groep ondanks de aanwezigheid van goede voetballanden als Zwitserland en Servië. Voor de beste odds voor de Goddelijke Kanaries moet je bij ZEbet zijn. Inmiddels weet je ook waar je vooral niet moet zijn.

WK 2022 Groep G

Winnaar Groep H

In Groep H weer twee kanshebbers op de groepszege: Portugal en Uruguay. Voor de beste odds ga je naar de bookmakers die voor outrights over hele linie prima scoren. 

WK 2022 - Groep H

Eindconclusie outright WK 2022

De verzamelde odds van de verschillende Nederlandse bookmakers tonen aan dat rondshoppen wel degelijk zin heeft als je de beste odds wilt krijgen voor jouw outright WK 2022 bets. De verschillen lijken misschien niet zo groot, maar procentueel praat je soms over tientallen procenten verschil. Een verschil dat je als wedder niet wilt mislopen. 

ZEbet, Bingoal, BetCity, Jack’s en Unibet komen het beste uit de bus. Circus doet soms aardig mee. Bet365 valt een beetje tegen. En Toto valt heel erg tegen. Het heeft totaal geen zin om een outright bet te plaatsten bij Koning Toto. 

 

 

Door nlkansspel