Cash Out

Cash out

Wat is cash out?

Cash out is de mogelijkheid om jouw weddenschap uit te laten betalen voordat de wedstrijd is afgelopen. Stel je hebt een tientje op Ajax tegen Feyenoord gezet en met nog 5 minuten te gaan staat Ajax met 1-0 voor. Met de cash out optie zou je kunnen besluiten om alvast de weddenschap te verzilveren. Het kan natuurlijk gebeuren dat Feyenoord nog gelijk maakt.

Nu is de bookmaker ook niet gek, dus het vroegtijdig laten uitbetalen van jouw weddenschap kost je wel een deel van je potentiële winst.

Een voorbeeld
Je hebt 10 euro ingezet op een overwinning van Ajax aan een quotering (odds) van 1,80. Als Ajax de wedstrijd wint krijg je dus 18 euro uitbetaald. Als je vroegtijdig laat uitbetalen dan biedt de bookmaker jou misschien een uitbetaling van 15 euro aan.  Dit bedrag is lager dan als je jouw weddenschap laat doorlopen tot het einde van de wedstrijd, maar jouw uitbetaling is op deze manier wel gegarandeerd. Het blijft tenslotte voetbal!

Cash out ook op combinatieweddenschappen

In bovenstaand voorbeeld zijn wij uitgegaan van een enkele (single) weddenschap terwijl de wedstrijd nog bezig is. Live betting en cash out gaan dan ook zeer goed samen. Bookmakers bieden echter vaak ook de cash out aan op combinatieweddenschappen. Dit is een weddenschap die uit meerdere wedstrijden bestaat. Stel dat vijf van jouw zes selecties op in jouw combinatieweddenschap al goed zijn. Dan kan je via vroeg uitbetaling besluiten jouw gehele weddenschap uit te betalen in plaats van te wachten tot de zesde wedstrijd wordt gespeeld. Ook hier geldt weer dat de bookmaker jouw een lagere uitbetaling zal geven dan wanneer de zesde wedstrijd is gespeeld. Maar je hebt zo wel de garantie op een uitbetaling.

Sommige bookmakers bieden ook een gedeeltelijke uitbetaling aan, waarbij je een deel van jouw oorspronkelijke inzet of winst op de wedstrijd(en) kan laten staan.

Hoe bepalen bookmakers de cash out quotering?

Bookmakers evalueren tijdens een wedstrijd continu hoe de match vordert en zij veranderen de odds continu om dit weer te geven. Deze evaluatie is  van invloed op het uitbetalingsaanbod dat je ontvangt. Als er een doelpunt valt in een voetbalwedstrijd, wordt de optie om uit te betalen vaak direct opgeschort. Dit geeft de bookmakers mogelijkheid om de quotering te herberekenen. Hou dus goed de cash out mogelijkheden in de gaten tijdens een wedstrijd zodat je een goede kans niet mist.

Wanneer moet ik cash out gebruiken?

Het moment van cashen is uiteraard voor iedereen anders. Sommige wedders maken nooit gebruik van cash out. Anderen vinden het een aantrekkelijke optie. Hieronder een viertal scenario’s waarbij een vroegtijdige uitbetaling een goede strategie kan zijn.

1. Eieren voor je geld kiezen met winst

Je zit vooralsnog goed met je weddenschap. Jouw gekozen club staat met 3-1 voor en er staan nog 20 minuten op de klok. De tegenstander dringt wel wat aan. Neem je de gok en hou je vast aan de weddenschap tot het einde van de match of kies je toch eieren voor je geld? Hebben is hebben tenslotte. Je krijgt weliswaar wat minder dan als je zou wachten tot einde wedstrijd. Als het 3-2 wordt kan ik ook nog cashen maar dan zal de cash out optie mij minder opleveren dan nu. Je kiest eieren voor je geld.

2. Eieren voor je geld kiezen met verlies

Het gaat niet goed met je weddenschap. Het team dat moet winnen staat met 0-2 achter. We zitten pas bij de rust, maar je hebt weinig fiducie in een goede afloop. Misschien een gelijkspelletje. Maar daar koop je niks voor. De weddenschap is bij een gelijkspel ook fout. Als je de cash out accepteert krijg je weliswaar minder terug dan je inzet, maar dat is nog wel meer dan helemaal niets.

3. De winst gedeeltelijk pakken

Je zit op rozen. Jouw ploeg staat met 2-0 voor en er staan nog 25 minuten op de klok. De tegenstander dringt bovendien nog niet echt aan. De cash out die je kan krijgen is aantrekkelijk, maar uiteraard wel wat minder dan als de originele quotering toen je de weddenschap plaatste. Om toch alvast wat te cashen kies je voor een gedeeltelijk cash out. De meeste bookmakers bieden deze gedeeltelijk uitbetaling aan. Zo hou je toch nog wat over voor de spanning in de laatste 25 minuten, maar heb je ook al wat geld op zak.

4. De combinatieweddenschap halverwege cashen

Jouw combinatieweddenschap van 4 wedstrijden is halverwege. De eerste twee onderdelen zijn binnen. Beide ploegen die moesten winnen deden hun plicht. De volgende twee wedstrijden van jouw combinatieweddenschap staan op het punt van beginnen. Winnen ook zij hun match dat is de uitbetaling lekker hoog. Maar ja, wil je het risico lopen? Je kan ook tussentijds voor de cash out gaan. De uitbetaling is natuurlijk niet zo hoog als originele quotering toen je de weddenschap plaatste.

Er zijn twee redenen waardoor je geen gebruik kunt maken van cashout. De eerste is wanneer één van je wedstrijden nog aan de gang is en de tweede is wanneer één van je wedstrijden foutief voorspeld is.

Vanaf het moment dat je de weddenschap plaatst heb je de mogelijkheid tot cashout. Als er nog geen wedstrijd van start is gegaan, zal het bedrag lager zijn dan je inleg. Als er van minimaal één wedstrijd een uitslag bekend is en deze is correct, zal het bedrag hoger zijn dan je inleg.

Waar moet ik op letten bij cash out?

Elke bookmaker hanteert eigen regels. Dus zorg dat je voorwaarden goed kent voordat je overgaat tot een cash out. Bij bepaalde weddenschappen is cash out niet mogelijk. Dit geldt vaak voor free bets, odds boost en andere acties. Zorg dus dat je de kleine lettertjes goed leest.

Phone Number Validation