Een gratis voetbalspelletje waarbij je 5.000 euro kan winnen. Too good to be true? Of gewoon een leuk extraatje? NL Kansspel dook in Score4 en zet alle plussen en minnen op een rijtje.

Wat is Score4?

Score4 is een gratis en vrij nieuw voetbalspel waarbij jij de eindstanden van vier duels in de Eredivisie moet voorspellen. Wanneer je alle vier de wedstrijden juist hebt voorspeld dan maak je kans op een prijzenpot van 5.000 euro. De prijzenpot wordt verdeeld onder alle winnaars. Let op! Je moet dus de eindstand voorspellen (3-1 of 2-2), en niet een eentje hier en een drietje daar (1-X-2). Da’s vrij lastig weet NL Kansspel uit ervaring.

Er is ook nog een extra prijsje, Als jij één van de wedstrijden met een 2-2- als eindstand voorspelt maak je kans op een extra prijs van € 5,-. Je raadt het al, de wedstrijd moet in dit geval ook in 2-2 eindigen.

Wie zitten achter Score4?

Er zijn twee bedrijven betrokken bij Score4: AD.nl (DPG) en Toto (Nederlandse Loterij). De eerstgenoemde is de aanjager van het spel en zorgt voor zoveel mogelijk deelnemers. Toto probeert vervolgens de deelnemers aan Score4 te converteren naar reguliere sportwedders. Is dat erg? Nee, deze opzet is een veelgebruikte methode binnen de kansspelwereld. AD fungeert als affiliate en ontvangt daarvoor waarschijnlijk een vergoeding. Toto hoopt op deze manier haar klantenbestand te vergroten.

AD.nl als partner van Toto is op zich niet vreemd. De online krant levert veel Eredivisie content. Of zoals AD het zelf omschrijft: “Speel je mee met Score4, dan beleef je de vier topwedstrijden nóg intenser. Met Goal Alert en de AD-liveblogs volg je alle wedstrijden en scores op de voet. Daardoor worden zelfs wedstrijden van clubs waar je niets mee hebt, razend spannend”.

 De hoofdprijs versus een echte weddenschap

De hoofdprijs van 5.000 euro lijkt op het eerste oog aantrekkelijk. Maar zoals gezegd is de kans op winnen erg klein. Wat als je de score4 als echte weddenschap inzet. Wat levert de “hoofdprijs” dan op. Tijd voor een rekensommetje.

We nemen de Score4 van speelweek 15 (4-5 december 2021) als voorbeeld, en we vullen onze voorspelling als volgt in:

Score4

Stel dat we deze uitslagen ook als weddenschap bij Toto spelen. Wat levert vier goede uitslagen dan op? De odds van de wedstrijd zijn als volgt:

Wanneer je voor 1 euro deze vier wedstrijduitslagen op je wedticket zet ontvang je maar liefst 18.360 euro. Een stuk meer dus dan die 5.000 euro. En je hoeft ook niets te delen als er meer dan één winnaar is. Uiteraard ben je wel 1 euro armer als je een of meerdere voorspellingen fout hebt.

De odds op de uitslag van deze vier duels zijn bij BetCity.nl een stuk beter.

 

Wanneer je voor 1 euro deze vier wedstrijduitslagen op je wedticket zet ontvang je 21.038 euro. Dat is toch 2.678 euro meer dan bij Toto!

Tot slot nog een vergelijking met Bet365.

Deze vier wedstrijduitslagen op je wedticket levert je zelfs nog veel meer op: 37.800 euro. Dat is maar liefst 19.440 euro meer dan bij Toto! Zo zie je dat een iets betere quotering met dit soort accumulators direct veel meer oplevert.

Je kunt ook nog een alternatieve weddenschap plaatsen door de vier duels als systeemweddenschap in te zetten. Dat kost je in dit geval 15 euro. Maar bij één uit vier heb je al prijs (minimaal 9 euro, alle vier goed levert 48 euro op). Bij twee uit vier schiet je winst omhoog (minimaal 120 euro, 845 euro bij alle vier goed). Bij drie uit vier en de volle mep goed ben je helemaal gelukkig. Afijn, je ziet het hieronder. Voor de volledigheid ook de opbrengst bij de andere bookmakers.

De kleine lettertjes van Score4

We zullen jou niet vermoeien met alle spelregels en voorwaarden, dus we pikken de meest belangrijke regels er uit.

 • Wanneer er meer dan 1 deelnemer de juiste scores heeft voorspeld, wordt de jackpot verdeeld over alle winnaars.
 • Als een wedstrijd van het Score4-formulier wordt uitgesteld, gestaakt of niet voltooid (<90 minuten wordt gespeeld), wordt de wedstrijd als ongeldig beschouwd. Als tijdens een speelronde 3 van de 4 Score4-wedstrijden worden voltooid, wordt de jackpot voor die ronde verlaagd van 5.000 euro naar 2.000 euro. Als er minder dan 3 Score4-wedstrijden zijn voltooid, is de hoofdprijs en de troostprijs voor die ronde ongeldig.
 • Score4 heeft tot doel het promoten van het merk AD en haar regiotitels als sport c.q. voetbalminded nieuwsplatform. Op Score4 is dan ook de Gedragscode Promotionele Kansspelen van toepassing.
 • Meedoen kan vanaf 18 jaar en je mag geen werknemer van DPG Media of haar dochterondernemingen zijn.
 • DPG Media mag jou te allen tijde – en zonder opgaaf van reden – uitsluiten van deelname aan Score4.
 • Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Het is echter onduidelijk of deze oneindige deelname per spelweek geldt over gedurende de gehele looptijd van Score4.
 • Bij meer dan 1 winnaar zal een onpartijdig computerprogramma de winnaar aanwijzen. Geen notaris dus.
 • De prijzenpot kan worden aangepast. DPG Media behoudt zich het recht voor om de prijzenpot van Score4 aan te passen dan wel aan te vullen met additionele prijzen. Dat laatste is fijn!
 • Alle prijzen zijn bruto bedragen zonder aftrek van de eventueel verschuldigde kansspelbelasting. De eventueel verschuldigde kansspelbelasting komt voor rekening van DPG Media, dat wil zeggen dat prijswinnaars niet achteraf de kansspelbelasting over de waarde van de gewonnen prijs hoeven te betalen. Da’s niet heel raar, want de kansspelbelasting voor consumenten is per 1 oktober 2021 vervallen.
 • Wanneer je de hoofdprijs wint kan DPG Media jou vragen om jouw naam en jouw (pas)foto of andere opnames te gebruiken bij promotionele activiteiten in verband met jouw glorieuze zege.
 • Jouw persoonsgegevens die nodig zijn voor deelname aan Score4 worden verwerkt door DPG Media. Meer informatie vind je in het privacy statement van DPG Media.
 • Over de uitslag van Score4 kan niet worden gecorrespondeerd.

Eindconclusie

Score4 is een leuk gratis voetbalspelletje om elke week te spelen. De hoofdprijs van 5.000 euro is aantrekkelijk maar tegelijkertijd ook erg ver weg. Het correct voorspellen van 4 uitslagen op Eredivisiewedstrijden is lastig. Eentje is al moeilijk genoeg. Zoals we al voor je uitrekende kan het rondspelen van 4 wedstrijduitslagen in een systeemweddenschap elke week een stuk aantrekkelijker zijn. Alleen zul je dan wel 15 euro in moeten inzetten! En dan ben je bij Bet365 is stuk beter af dan bij Toto.

Tot slot wijzen we je nog op de persoonsgegevens die worden verzameld. Dit soort spelletjes worden niet voor niets aangeboden. Jouw data is geld waard. Ook voor DPG Media en Toto.

 

Door nlkansspel