De halve finale kaarten zijn geschud. 26 landen gaan uitmaken wie de finale van het Eurovisie Songfestival 2023 wint. Helaas geen Nederland in de finale. Maar dat mag de pret niet drukken. Volgens de bookmakers is Zweden de grote favoriet om het festival te winnen. Finland volgt kort daarachter. Het gat naar de rest is enorm. Qua bookmakersbegrippen dan.

Bookmaker odds winnaar Eurovisie Songfestival 2023

Eurovisie Songfestival

De wedmarkt is overduidelijk. Zweden is het te kloppen land. Voor elke ingezette euro ontvang de wedder 1,44 euro retour. Finland gooit met een quotering van 3,50 ook hoge ogen. Samen met Oekraïne zijn de Finnen de enigen onder een tientje in de wedmarkt. De odds van 9 voor Oekraïne betekent een flink kanstoename voor het land in oorlog. Vorige week stond Oekraine nog op een quotering van 11. 

Een aantal andere landen hebben ook veel geld aangetrokken (de odds dalen). Dit zijn onder andere Israel, een euro inzit op dit land leverde vorige keer 21 euro op. Nu krijg je nog slechts 13x je geld voor een Israëlische overwinning. 

België gaat als een speer. Voor de halve finales stonden onze zuiderburen op een quotering van maar liefst 301-1. Nu mag je in je handen knijpen als je 81x je inzet terugkrijgt bij winst van Gustaph.

Australië is ook een deelnemer dat de kansen ontzettend ziet toenemen. Vorige week stond het land “down under” nog op een quotering van maar liefst 150-1. Vandaag krijg je 67x je inzet voor een weddenschap op Australië. 

Bookmaker odds top 5 klassering Eurovisie Songfestival 2023

Hieronder een overzicht van de quoteringen van alle finalisten voor het behalen van een top 5 klassering. Zweden en Finland leiden hier ook weer de dans. Voor de outsiders als Albanië en Servië krijg je meer dan 50 euro uitbetaald voor elke euro.

Waar kan ik inzetten op het Eurovisie Songfestival 2023?

Inzetten bij de bookmakers op bijvoorbeeld een overwinning van Loreen is in Nederland helaas niet mogelijk. De Wet op de Kansspelen verbiedt weddenschappen op uitkomsten van niet-sportwedstrijden. Waaronder dus het songfestival. Wie wil wedden zal even snel op een neer naar België moeten. Bij onze zuiderburen mag je wel een gokje wagen. Of je neem de boot naar Engeland. Aan de overkant van de Noordzee is het wedden zo’n beetje uitgevonden. Dus daar kan je losgaan als je dat wilt. 

Phone Number Validation