TV programma Radar heeft de genomineerden voor de Loden Leeuw 2022 bekendgemaakt. Kijkers kunnen kiezen voor de meest irritante TV-commercial en voor de meest irritante BN’-er in een TV-reclame. In de categorie meest irritante commercial is Toto genomineerd. In de categorie meest irritante BN’-er maakt BetCity kans op het winnen van de Loden Leeuw. Een prijs die je liever niet wint. 

Wat is de Loden Leeuw?

De Loden Leeuw wordt uitgereikt aan de makers van de irritantste TV-reclame van het jaar. De prijs wordt sinds 2002 door het televisieprogramma Radar uitgereikt. Sinds 2004 reikt Radar ook een prijs uit voor de meest irritante bekende BN’er in een reclamespot. De Leeuw is een verwijzing naar Loeki de Leeuw, en de daaruit ontstane Gouden Loeki. De prijs voor de beste TV-reclame van het jaar.

Wie zijn er genomineerd voor een Loden Leeuw?

In de categorie meest irritante TV-reclame is zoals gezegd Toto genomineerd. Het betreft de reclame waarin de nieuwe koning Toto fungeert. Hierin haalt een groene gorilla allerlei capriolen uit, die in de ogen van de kijkers van Radar niet echt tot de verbeelding spreken. De andere genomineerden zijn Lidl (zomerse BBQ) en Plameco Plafonds (iedereen loopt gemankeerd door het beeld).

Voor wat betreft de meest irritante BN’-er is het viertal Wesley Sneijder, Andy van der Meijde, Wim Kieft en Sjaak Swart genomineerd. De vier ex-profs maakte reclame voor BetCity ten tijde dat influencers nog waren toegestaan in gokreclames. Het optreden van de vier was niet best volgens de stemmers van Radar. Concurrentie voor de prijs zijn Alex Klaassen (Lidl) en Frank Lammers (Jumbo).

Nominaties Loden Leeuw

 

Hoe kan ik stemmen voor de Loden Leeuw?

Je kunt tot en met zondag 18 december 2022 (23:59 uur) je stem uitbrengen op de website van Radar. Iedereen kan stemmen en dat doe je hier

Winnaars uit het verleden

Een gokbedrijf won nog nooit de Loden Leeuw. Zalando (2011 & 2012) en Haribo (2019 & 2020) wonnen de prijs beiden tweemaal. Vorig jaar ging de bokaal naar Verisure alarmsystemen. De meest irritante BN’er is pas eenmaal eerder uitgereikt. Vorig jaar won Henny Huisman de ondankbare prijs voor zijn optreden in de Meubelzorg reclame. Een jaar eerder streek Martien Meiland – niet geheel onverwacht – met de eer.

Phone Number Validation