Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft tot nu toe maar liefst 79 aanmeldingen binnen van bedrijven die aangeven interesse te hebben in een online kansspelvergunning voor Nederland. De Ksa startte op 5 juni jl. de belangstellingsregistratie. Partijen hebben tot 21 juni 2019 de tijd hun interesse kenbaar te maken dat ze potentieel geïnteresseerd zijn in een vergunning. De Ksa heeft niet bekend gemaakt welke partijen zich hebben gemeld.

Om de vergunningverlening straks zo soepel mogelijke te laten verlopen, is het voor de Ksa van belang te weten hoeveel vergunningsaanvragen zij straks kan verwachten. René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, riep 5 juni marktpartijen op het formulier op de website van de Ksa in te vullen. Die oproept herhaalt hij: ‘Iedereen is straks gebaat bij een vlot proces. Als wij weten hoeveel aanvragen wij kunnen verwachten, kunnen wij de organisatie daarop inrichten. Dat is in ons belang, maar ook in dat van de aanvragers.’

Het is overigens niet verplicht voor bedrijven om hun interesse aan te geven. Als straks de vergunning daadwerkelijk kan worden aangevraagd is elke partij welkom. Mits aan de vergunningsvoorwaarden wordt voldaan natuurlijk.

Phone Number Validation