Horsepower

In navolging van de zeer succesvolle Netlix reeks “Drive To Survive” over de Formule 1 is er nu een soortgelijke documentaire reeks over de paardensport. In de docu “Horsepower” worden topjockey Oisin Murphy en trainer Andrew Balding gedurende 9 maanden op de voet gevolgd. Murphy en Balding zijn zeer bekende namen in de Engelse rensport. “Horsepower” gaat op 23 september 2022 in première bij Amazon Prime.

In de 4-delige reeks wordt de kijker meegenomen tijdens een turbulente periode van negen maanden, waarin de inzet hoog is. Balding streeft ernaar om zijn renstal tot de beste van Engeland te laten behoren en Murphy wordt onder andere geconfronteerd met een schorsing vanwege een positieve drugstest.

Horsepower nieuwe Drive to Survive

De documentaire werd gefilmd tussen de herfst van 2020 en de nazomer van 2021. Insiders zien de film als een enorme kans voor de Britse rensport om een nieuw publiek te bereiken. De Netflix-serie Drive To Survive heeft een enorme impuls gegeven aan de populariteit van de Formule 1. Beter goed gejat dan slecht bedacht moeten de producenten gedacht hebben.

Kijkers krijgen een kijkje achter de schermen en zien hoe een trainer van renpaarden en zijn team te werk gaan, inclusief de nauwgezette voorbereiding voorafgaand aan races zowel in het buitenland als in Engeland. Ook Royal Ascot passeert de revue. Horsepower toont zonder enige twijfel de hoogte- en dieptepunten die deze ongelooflijke sport zo bijzonder maakt.

Ups en downs van een topjockey

De carrière van jockey Oisin Murphy wordt in de serie op intrigerende wijze in beeld gebracht. Tijdens een stormachtige periode toont de docu de Ierse jockey in de vier afleveringen op zijn beste en slechtste momenten. Murphy: “Alle ups en downs van een kampioensjockey worden blootgelegd op Horsepower, hier vertel ik mijn verhaal. Ik liet de camera’s van Horsepower mij op mijn best en mijn slechtst zien, omdat ik wil dat mensen de druk begrijpen die gepaard gaat met het succes van een jockey. De serie legt dit op briljante wijze vast tijdens wat een zeer uitdagende periode in mijn carrière was.”

De producent, Julian Bird, hoopt dat de documentaire nieuwe wegen inslaat voor de rensport en de mogelijkheden heeft om de aandacht te trekken van zowel de oude fans van de sport en als de nieuwkomers. “Horsepower vertelt een verhaal dat nog niet eerder op deze manier is uitgezonden en onthult daarbij zoveel fascinerende en ontroerende verhaallijnen. Het zal mensen met een bestaande interesse in paardenraces boeien en nieuwkomers in de sport intrigeren. Wij geloven dat het een breed publiek zal aanspreken en dat het de potentie heeft om de overstap te maken zoals Drive To Survive en The Last Dance hebben gedaan.

Trailer Horsepower

Phone Number Validation