illegale bingo

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een illegale bingo ontmanteld in Dordrecht. De bingo werd georganiseerd door een organisatie waartegen de Ksa eerder al handhavingsmaatregelen heeft genomen. Ongeveer 200 aanwezigen woonden het evenement bij, inclusief enkele minderjarigen.

Het faciliteren van bingospellen op locatie is onder strikte voorwaarden toegestaan in Nederland. Een bingo in besloten kring (een bestaande groep van individuen die elkaar kennen, zoals een gezin, familie, verzorgingstehuis of een bedrijf) mag zonder vergunning georganiseerd. Verenigingen kunnen ook een bingo organiseren, mits deze ten goede komt aan een goed doel en de prijzen een maximale waarde van €1550 hebben. Verenigingen vragen een vergunning voor dergelijke bingospellen aan bij de gemeente.

Illegale bingo was al eens gewaarschuwd

De Ksa ontving eerder melding van een organisatie die illegale bingo spellen organiseert, de ‘Dordtse Queens’. De organisatie maakte via eigen pagina’s op Facebook reclame voor deze bingospellen. Na een melding van de Ksa bij Meta werden deze pagina’s offline gehaald. Bij vervolgonderzoek door de Ksa bleek dat de Dordtse organisatie doorging met het maken van reclame voor en het organiseren van illegale bingo spellen op nieuwe pagina’s.

Inspecteurs van de Ksa slaagden erin de locatie van een geplande fysieke illegale bingo te achterhalen. De Ksa plande samen met de politie en de gemeente Dordrecht vervolgens een inval. Op de avond van de inval waren ongeveer 200 bingospelers aanwezig. De te winnen prijzen, waaronder merkkleding, tassen en schoenen, zijn in beslag genomen.

Legaal online bingo spelen

Sinds de online goktwet in werking is getreden hebben veel online gokaanbieders bingo in het pakket. Vaak kan je meespelen in een groot internationaal bingo netwerk met grote prijzen. Je vindt bij deze goksites vele bingorooms met diverse inzetmogelijkheden. Alles wat je wilt weten over online bingo spelen vind je hier.

 

 

Phone Number Validation