Kansspelautoriteit

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft op haar website gewaarschuwd dat goksites van illegale online kansspelaanbieders binnenkort mogelijk niet meer bereikbaar zijn vanuit Nederland. De Ksa adviseert Nederlandse gokkers daarom dringend tegoeden bij illegale aanbieders weg te halen.

Handhavingsbeleid illegale goksites

De Ksa maakte eerder dit jaar bekend dat – in het kader van het nieuwe handhavingsbeleid -25 illegale websites nader onderzocht zouden worden. Volgens de Ksa is het aantal websites dat wordt onderzocht inmiddels uitgebreid. De gokaanbieders zonder Nederlandse vergunning horen snel dat de Ksa een onderzoek tegen hen is gestart en dat de gokwaakhond handhavend gaat opgetreden. De kans is groot dat illegale goksites de website voor Nederland op zwart zetten. Vandaar dat de Ksa adviseert om zo snel mogelijk tegoeden van deze sites af te halen. De Ksa gaat niet namens Nederlandse spelers bemiddelen bij illegale online gokbedrijven om saldo terug te eisen.

Legaal aanbod

Sinds 1 oktober 2021 is er legaal online aanbod. Nederlandse spelers kunnen sinds die datum terecht bij legale aanbieders die betrouwbaar zijn, een eerlijk spel bieden en aandacht hebben voor verslavingspreventie. De Ksa houdt daar toezicht op. Sinds de invoering van de Wet Kansspelen op Afstand is Ksa ook actief bezig om illegale websites aan te pakken.

Veilig en verantwoord

Zorg dat je altijd bij een door de Ksa vergunde bookmaker of casino speelt. Dan weet je zeker dat geld veilig is, je weddenschappen netjes worden uitbetaald en de aanbieder jou adequaat in de gaten houdt voor wat betreft verantwoord spelen.

Phone Number Validation