De Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) heeft de bekende online gokaanbieder Bwin een boete gegeven van ruim 3,5 ton. Het gokbedrijf heeft gedurende een bepaalde periode online kansspelen via de website bwin.com aangeboden aan Nederlandse consumenten. Aanbieden van gokspelletjes is in Nederland zonder vergunning verboden. Onder de huidige Kansspelwet is het (nog) niet mogelijk een vergunning voor online kansspelen te krijgen.

Het gokbedrijf is de fout in gegaan door haar site ook specifiek te richten op de Nederlandse consument. Het Nederlandse betaalmiddel iDEAL bleek de grootste dooddoener. iDEAL is alleen in Nederland een wettig betaalmiddel. Het aanbieden van deze betaalmogelijkheid duidt expliciet op het richten op de Nederlandse consument. En dat mag niet van de Ksa.

De strafmaatregel van Ksa kan gevolgen hebben voor een eventuele vergunningaanvraag van Bwin in Nederland. Het is niet ondenkbaar dat de Ksa gokbedrijven die zich niet aan de regels hebben gehouden in de wachtkamer zet wanneer de online vergunningen in 2021 uitgegeven gaan worden.

Bwin is een redelijke grote speler op de Europese gokmarkt. Het bedrijf is een van de pioniers van de grensoverschrijdende online gokactiviteiten. Bwin baarde in 2007 veel opzien door shirtsponsor van Real Madrid te worden.     

Door nlkansspel