livestreaming bookmakers

De opkomst van live betting gaat gepaard met de doorbraak van livestreams van bookmakers. Kon je 10 jaar geleden alleen paardenraces live volgen via jouw bookmaker, tegenwoordig bieden online wedplatforms jou allerlei live sportcontent aan. Hoe zit het met de livestreaming van sportwedstrijden bij Nederlandse bookmakers?

Wat is livestreaming?

Livestreamen is niet meer of minder dan het tot stand brengen van een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Bijvoorbeeld van een persconferentie, demonstratie, een E-sports toernooi of een voetbalwedstrijd. Het woordje “live” betekent dat de stream weergeeft wat op hetzelfde moment ergens anders plaatsvindt. Overigens is live niet helemaal live. Er zit meestal een vertraging van enkele seconden tussen de werkelijkheid en de livestream.

Livestreaming van wedstrijden bij bookmakers is ooit begonnen bij de paardenraces. Het wedden op paarden zonder “live” de race te zien is niet veel aan. Vandaar dat Engelse bookmakers een jaar of 10 geleden zijn begonnen met het livestreamen van paardenraces.

Welke sportwedstrijden kun je als livestream kijken?

Zoals gezegd is het livestreamen van sportwedstrijden begonnen bij de paarden. Tegenwoordig bieden de bookmakers steeds meer live content aan. In het begin vooral nietszeggende wedstrijden van de tweede garnituur. Vandaag de dag kun je bij bookmakers ook wedstrijden live volgens van de beste (voetbal)competities. Hoe meer de bookmaker bereid is te betalen voor de rechten, hoe aantrekkelijker de competitie.

Welke Nederlandse bookmaker heeft livestreaming?

Sinds de legalisering van de Nederlandse gokmarkt zien we steeds meer Nederlandse bookmakers haar deuren openen. Tegelijkertijd zien we dat het aantal livestreams ook toeneemt. Niet alle Nederlandse bookmakers bieden livestreaming aan. Hieronder twee overzichten (voetbal en overige sporten) van Nederlandse bookmakers met livestreaming.

livestreaming bookmakers

Bet365 en BetCity.nl bieden verreweg de meeste livestreams van voetbalwedstrijden aan. Deze twee bookmakers zijn ook de enige met live content van kleine voetbalcompetities. De Eredivisie en Premier League zijn bij geen enkele bookmaker te vinden.

livestreaming bookmakers

Bij de overige sporten is het wederom Bet365 die het beste scoort. Zoals je in het overzicht hierboven ziet, is Bet365 op alle fronten uitstekend vertegenwoordigd. Het is de enige bookmaker die de Amerikaanse sporten als livestreaming aanbiedt. BetCity.nl is een goede tweede. Deze bookmaker heeft ook een enorm aanbod “overige sporten”. De rest blijft achter. Toto heeft nog wel wat basketbal, handbal en ijshockey (geen NHL) in de aanbieding. Bookmaker Jacks heeft geen enkele livestream.

Zijn de livestreams van bookmakers gratis?

Ja, kijken is gratis. Althans je hoeft er niet apart voor te betalen bij jouw bookmaker. Wel word je geacht een account te hebben en in sommige gevallen moet je een weddenschap plaatsen om de livestream te bekijken. Check de voorwaarden bij jouw favoriete Nederlandse bookmaker.

Waarom bieden bookmakers livestreams aan?

Dat antwoord is tweeledig. Allereerst bieden bookmakers livestreams aan als service naar de wedders. Live sport vindt gretig aftrek bij sportliefhebbers. Door sportwedstrijden op het eigen platform aan te bieden geef je de wedder een leuke – vaak gratis – feature. Kortom, het is een klantenbinder. Daarnaast gaan live content en live wedden hand in hand. Een wedstrijd kijken en tegelijkertijd inzetten wordt elk jaar weer een stukje populairder. Op dit moment zijn ongeveer 60% van alle weddenschappen live bets. Omdat de marge van bookmakers op live betting een stukje hoger ligt dan de marge op pre-match betting, is het geen verrassing dat bookmakers alles wat “live” is zullen promoten.

Phone Number Validation