NFL wedden

NFL 2022 wedden heeft een enorme potentie als het gaat om wedden op sportweddenschappen in Nederland. Wedden op American Football is aan de andere kant van de oceaan al enorm populair en de seinen staan in Nederland ook op groen. Wedden op de NFL 2022 doe je onder andere bij BetCity.nl, bet365 en Circus.nl.

Wat maakt NFL 2022 wedden aantrekkelijk?

De NFL is uitermate geschikt als betmedium. Het seizoen is kort maar hevig:

  • 16 speelrondes plus de play-offs en Superbowl in krap 4 maanden tijd
  • Wedstrijden lekker verdeeld over de hele week met op donderdag 1 duel, zondag vroeg (7), zondag laat (4), zondag heel laat (1) en maandag (1)
  • Veel verschillende bets waaronder spread betting en over/under
  • Tv-sport bij uitstek
  • Veel informatie online te vinden over de wedstrijden en betting

Wat is NFL spreadbetting?

In tegenstelling tot de klassieke 1-X-2 weddenschap, die bij het gewone voetbal het meeste gespeeld wordt, draait het bij NLF wedden vooral over spread betting. Met spread betting – ook wel handicap betting genoemd, krijg je als wedder een aantal punten cadeau. Of niet, dat hangt af van het team dat je kiest. Als het ene team +3 punten extra krijgt, dan wordt het andere team op -3 punten getrakteerd.

Voorbeeld
De Chicago Bears is groot favoriet in het duel met de New York Giants. Chicago krijgt van de bookmaker bijvoorbeeld een -10 spread aan de broek. Het team moet dan de wedstrijd winnen met tenminste 11 punten verschil winnen om “de spread” te dekken en dus de weddenschap te winnen. Als de Giants winnen, gelijkspelen, of verliezen van de Bears met 9 punten of minder, dan dekt de spread van +10 de weddenschap. Kortom de spread is voor beide teams gelijk. De ene krijgt de spread als minpunten (de favoriet) en de andere als pluspunten (de underdog). Wanneer de spread van 10 punten exact overeenkomt met de uitkomst van een wedstrijd, wordt de weddenschap terugbetaald.

Spreadbetting is erg populair

In de Verenigde Staten is betten met de spread veruit het meest populair. Met spread betting zijn de odds vaak goed. Met odds van 1.90 (+ punten) en 1.90 (- punten) heb je altijd een goeie winst als je weddenschap goed is. Spread betting is dus ideaal als het duel een grote favoriet kent. Met de spread worden de kansen in evenwicht gebracht en dat is veel aantrekkelijker om op te wedden. Zonder de spread zou in ons voorbeeld de Chicago Bears odds hebben van 1.10 of 1.15. Te mager om op te wedden.

NFL 2022 wedden: de over/under bet

Wie de wedstrijd wint is niet geheel verrassend de meest gespeelde weddenschap bij NFL wedden, maar een goede tweede is zonder twijfel de over/under bet. Bij deze weddenschap moet je voorspellen hoeveel punten er in totaal gescoord zullen worden in de wedstrijd.

Elke over/under (ook wel O/U genoemd) weddenschap, heeft 2 componenten. Eén getal (het aantal punten) en de keus uit over of under. Oftewel worden er meer of minder punten gescoord dan X. Het getal wordt altijd weergegeven met een halve punt, bijvoorbeeld 51.5. Omdat de over/under bet geen “gelijkspel” kent, is het halve punt noodzakelijk om altijd een winnaar te hebben. Een NFL-team kan immers geen halve punten scoren.

Net als bij NFL spread betting zijn de odds in de meeste gevallen 1.90 (over) en 1.90 (under). Hierdoor is de bookmaker verzekerd van een marge (in dit geval 5,2%) en heb jij een goede value bet te pakken. De meeste wedders neigen meestal naar de “over” in de over/under weddenschap. Je wilt immers zoveel mogelijk juichen tijdens een wedstrijd toch? Tip van NL Kansspel: geef je emoties niet de vrije loop. Bookmakers spelen in op de neiging van wedders om de “over” te spelen. Kortom, de “under” bet is vaak de beste keus.

Waar moet ik op letten bij NFL wedden?

Het aantal NFL-weddenschappen is bij de meeste bookmakers groot. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. NL Kansspel adviseert om alle weddenschappen waarin bepaalde spelers een x aantal yards, vangballen, touchdowns etc. moet scoren in eerste instantie naast je neer te leggen. Concentreer je op de meest gangbare bets zoals de einduitslag via 1-X-2 of via de spread en de over/under bet. Hiermee haal je voldoende plezier uit de wedstrijd en heb je goede kans (50/50) dat je de bet goed hebt.

Leg de quoteringen van de verschillende bookmakers ook eens naast elkaar. De spread van een bepaalde NFL-wedstrijd is vrijwel overal hetzelfde, dus het onderscheid vind je in de odds. 1.83 versus 1.9 lijkt niet zo’n groot verschil, maar gerekend over een heel jaar en tientallen weddenschappen tikt het aardig aan.

Phone Number Validation