Nieuw: gokken op loting Champions League

De volgende ronde van de Champions League begint in het nieuwe jaar. Eerst moet er nog geloot worden. Wie speelt tegen wie? Bij enkele Nederlandse bookmakers kan je nu inzetten wie de volgende tegenstander in de achtste finales van pak ‘m beet Ajax is. Gokken op loting dus.

Hoe ziet de gokmarkt voor de loting Champions League eruit?

De gokmarkt voor de loting Champions League is vrij simpel. Laten we Ajax als voorbeeld nemen. Naar aanleiding van de resultaten in de groepsfase is bekend welke tegenstanders Ajax kan treffen. Ajax kan in de achtste finales sowieso niet tegen Manchester City, Bayern München, Real Madrid, Liverpool, Manchester United, Juventus en Lille loten. Deze zeven clubs hebben net als Ajax hun groep gewonnen. Ook kan Ajax in de volgende ronde niet spelen tegen Sporting, deze club werd namelijk tweede werd in de groep van Ajax. Er blijven dus zeven clubs over. 

In de afbeelding hieronder zie je de zeven clubs en bijhorende odds, ook wel quoteringen genoemd. 

gokken op loting

De bookmaker in kwestie verwacht dat Chelsea de grootste kanshebber is om uit de koker te komen als de volgende tegenstander van Ajax. Benfica en Red Bull Salzburg hebben een veel hogere quoteringen. Veel minder kans dus als tegenstander volgens de bookmaker.

Waarom verschillen de odds in de gokmarkt?

Omdat een Engelse club niet tegen een andere Engelse club kan loten is de kans dat Ajax een club als Chelsea loot groter als dat Ajax Benfica loot. Omdat er ook nog andere Spaanse en Italiaanse clubs in het toernooi zitten, zijn ook de odds van Atletico, Villareal en Inter wat lager dan Benfica en Red Bull Salzburg.

Zit er waarde in deze gokmarkt?

Als er zeven kansen zijn dat Ajax een club loot dan is de voor de hand liggende quotering 7,00. Ofwel de kans is 1 op 7. Nu moet de bookmaker ook geld verdienen dus wordt er door de bookmaker een marge ingebouwd. In bovenstaand voorbeeld is de marge 9,4%. Dat betekent dat als de bookmaker de kansen voor alle clubs even hoog inschat de odds op 6,58 uitkomen. Omdat er regels zijn waarbij Engelse clubs niet tegen elkaar kunnen loten verschilt de quotering. De marge van de bookmaker blijft echter intact. 

Is gokken op loting van de Champions League toegestaan?

Dat is nog maar de vraag. De wetgeving bepaalt dat Nederlandse vergunninghouders alleen weddenschappen mogen verkopen op sportwedstrijden. Een loting heeft weliswaar te maken met een (toekomstige) sportwedstrijd, maar is geen wedstrijd an sich natuurlijk.

Gokken kan verslavend zijn

hands24x7.nl

De inhoud op deze website is niet bedoeld voor minderjarigen

Meeste recente artikelen

Copyright 2022 © NLKansspel.nl