Online Bingo

Wat is online Bingo?

Stop 75 genummerde pingpongballen in een virtuele draaiende mand en voilà … online Bingo! Een spel dat iedereen binnen 2 minuten zich eigen kan maken. Koop online één of meerdere Bingokaarten en wacht geduldig tot het spel begint.

Op de online-Bingosites kan een kind verder de was doen. Alle getallen worden namelijk automatisch van de kaart gestreept. Foutloos. Dus geen kans op een valse Bingo en het zingen van een liedje. Bij online Bingo speel je om geld. Broodroosters, staafmixers en een tegoedbon bij de plaatselijke poelier zijn weggelegd voor de school-, buurthuis- en jeu-de-boulesverenigingsBingo.

Welke online Bingo spellen kan ik spelen?

Er zijn talloze Bingovarianten. De hierboven genoemde 75 ballen variant is zo’n beetje de standaard. Maar 90 ballen, 60 ballen, 50 ballen kan ook. De 90-variant is wat wij Nederlanders kienen noemen.

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

Hoeveel kost een spelletje online Bingo?

De kosten voor een spelletje online Bingo is zo wisselvallig als het weer. Bij de meeste goksites speel je al voor een dubbeltje per spelkaart mee. Je wordt wel in de gelegenheid om zoveel mogelijk Bingokaarten te kopen. Soms wel tot maximaal 144 kaarten. Meer Bingokaarten betekent meer kans op de hoofdprijs. De meeste Bingospelers kopen daarom ook een aantal setjes kaarten. Een setje is meestal 6 kaarten. Hoe dan ook, voor een paar euro ben je een paar minuten onder de pannen.

Wat kan ik winnen met online Bingo?

De prijzen zijn over het algemeen laag bij online Bingo. Er zijn meestal drie prijzen: 1 lijn, 3 lijnen en een volle kaart. Denk aan ongeveer 50 euro voor de hoofdprijs. Gelet op het groot aantal deelnemers (100 of meer deelnemers per spel x gemiddeld 22,6 Bingokaart) is de kans op een gedeelde prijs wel erg groot.

Sommige goksites bieden Bingospellen aan met hogere prijzen. Meestal zijn dit speciale Bingo’s die eenmaal per dag of per week worden gehouden. De inzet voor deze Bingo’s is vaak wel een stuk hoger. Maar, je maakt dan wel kans op prijzen van duizenden euro’s.

Wat is er nog meer leuk aan online Bingo?

Op de Bingosites vind je naast Bingo meestal nog twee dingen: een chatfunctie en speelautomaten. Chatten en Bingo gaan hand in hand. Dat heeft te maken met het sociale karakter van het spelletje. Kienen in het buurthuis doe namelijk ook vooral voor de gezelligheid. Toch? Tussen de spelletjes door lekker ouwehoeren met bekenden of andere Bingospelers is niks mee. Zo kunnen bijvoorbeeld de successen of teleurstellingen direct gedeeld worden met anderen. Het mag geen verassing zijn dat de smileys en emoticons ook in de Bingo-chat niet ontbreken.

De chat is in het leven geroepen voor de sociale interactie, de speelautomaten zijn er vooral om even tijd voor jezelf te nemen. Even de tijd doden tussen de Bingospelletjes door. Let wel op. Een euro op een gokkast gaat een stuk minder lang mee dan bij Bingoballetjes.

Is online Bingo alleen voor vrouwen?

Online bingoEen vraag die vaak gesteld wordt: is online Bingo louter een vrouwenaangelegenheid? Onderzoekt toont aan dat deze bewering eigenlijk wel klopt.  Ongeveer 80% van alle mondiale Bingo-spelers is een vrouw. Maar dat neemt niet weg dat online bingo een leuk spelletje is voor iedereen. Vanwege het sociale karakter via de chatfunctie kan iedereen snel nieuwe vrienden maken. Man of vrouw!

Is online Bingo legaal?

Nee, online Bingo is momenteel illegaal. Onlangs heeft het Nederlandse parlement wel een nieuwe wet aangenomen, de wet Kansspelen of Afstand. Deze nieuwe wetgeving maakt online Bingo wel mogelijk voor de Nederlandse markt. De verwachting is dat begin 2021 de eerste Nederlandse online Bingosite van start gaan. Vooralsnog is spelen bij een online Bingowebsite dus niet toegestaan.

Meer weten over wetgeving en wat wel en niet mag?

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!