Online bookmakers

online bookmakers

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft sinds de invoering van de nieuwe online kansspelwet (Wet Kansspelen op Afstand) aan verschillende online bookmakers een gokvergunning afgegeven. Op deze pagina houden wij je op de hoogte welke bedrijven in het bezit zijn van een Nederlandse online licentie voor de verkoop van sportweddenschappen. En welke bookmakers geen Nederlandse vergunning hebben. NL Kansspel is een voorstander van legaal gokken, zodat jij als speler de bescherming krijgt die je verdient.

Vergunde online bookmakers

De volgende bookmakers hebben een online gokvergunning op zak. Zij zijn in Nederland momenteel op legale wijze operationeel:

 1. Betcity.nl
 2. Bingoal
 3. Holland Casino
 4. Toto
 5. Bet365
 6. Jacks
 7. ZEbet
 8. Livescorebet
 9. Circus

Spelaanbod Nederlandse vergunninghouders

De bookmakers met een vergunning hebben allemaal een prima spelaanbod. Je kan bij de meesten terecht voor zo’n 25 verschillende sporten en honderden competities. Uiteraard kan je ook wedden op topcompetities zoals Eredivisie, Premier League, La Liga, Ligue 1, Serie A en Bundesliga.

Het aantal weddenschappen is groot. Voor een gemiddelde voetbalwedstrijd heb je de keus uit meer dan 200 verschillende weddenschappen. Alle online bookmakers hebben ook live betting. Dus je kan tijdens de wedstrijd inzetten op jouw favoriete ploeg.

De odds van de verschillende bookmakers lopen soms nogal uiteen. Nu zijn goede odds niet per se de belangrijkste reden om voor een bepaalde bookmaker te kiezen, maar het helpt natuurlijk wel! Voor een aantal voetbalcompetities hebben wij de odds naast elkaar gelegd.

Bekende online bookmakers zonder vergunning

De nieuwe online wetgeving heeft ook gezorgd dat een aantal bekende bookmakers (voorlopig) de deuren hebben gesloten. De Kansspelautoriteit tolereert geen online aanbieders zonder vergunning. De waakhond heeft aangegeven streng te controleren. Omdat sommige kansspelaanbieders in het verleden een boete van de Kansspelautoriteit hebben gekregen mogen zijn vooralsnog geen vergunning aanvragen. Deze bedrijven zitten in het zogeheten strafbankje. Waarschijnlijk mogen deze stoute jongens medio 2022 wel de Nederlandse markt betreden.

De volgende bookmakers hebben geen Nederlandse online gokvergunning voor sportweddenschappen:

 1. 888sport
 2. Betclic
 3. Betfair
 4. Bwin
 5. Coral
 6. Ladbrokes
 7. Tipico
 8. Paddy Power
 9. William Hill

Speel veilig en verantwoord

Zorg dat je altijd bij een door de Kansspelautoriteit vergunde bookmaker wedt. Dan weet je zeker dat geld veilig is, je weddenschappen netjes worden uitbetaald en de aanbieder jou adequaat in de gaten houdt voor wat betreft verantwoord spelen.

Phone Number Validation