online gokwet

Legaal online gokken in Nederland gaat (weer) langer duren. Minister Dekker van Rechtsbescherming, heeft in een brief aan de Eerste Kamer laten weten dat de behandeling van de lagere regelgeving meer tijd in beslag gaat nemen. De oorspronkelijke start begin 2021 gaat niet gehaald worden volgens de bewindsman. Juli 2021 is nu de nieuwe beoogde startdatum van de wet Kansspelen op Afstand.

Lagere regelgeving reden vertraging online gokwet

Het wil maar niet vlotten maar de nieuwe online gokwet. De Tweede Kamer nam in juli 2016 (!) de Wet Kansspelen op Afstand aan. Na een moeizame behandeling in de Eerste Kamer nam de Senaat op 19 februari 2019 ook de Wet KOA aan. Maar nu blijken de laatste loodjes lastig. De details van de wet – de zogeheten lagere regelgeving – blijkt na een consultatieronde te veel hobbels te bevatten om een snelle invoering van de wet te bewerkstelligen. Minister Dekker verwacht daarom een vertraging van legaal online gokken tot medio 2021.

Internationale ontwikkelingen gaan hard

De internationale gokindustrie is volop in beweging. Verschillende Europese jurisdicties nemen steeds vaker maatregelen om met name gokverslaving een halt toe te roepen door bijvoorbeeld gokreclames in te perken of maximale inzetten te beperken. Door de nieuwe vertraging loopt de Nederlandse wetgeving een grotere kans achter de muziek aan te lopen.

Door nlkansspel