Online wedden

Bij online wedden onderscheiden wij twee categorieën: wedden op sport en wedden op paarden. De eerste is in Nederland een stuk populairder dan de tweede. Online wedden op sport wordt door ongeveer 1 miljoen Nederlanders regelmatig gedaan. Op paarden wedden zo’n 10.000 Nederlandse met enige regelmaat.

De meeste populaire sport om op te wedden is zonder enige twijfel voetbal. Ongeveer 80% van alle sportweddenschappen wordt op voetbalwedstrijden ingezet. Wedden op tennis is nummer twee. Daarna volgen sporten als Formule 1, darts en basketbal.

Waar kan ik online wedden?

In Nederland kan je tegenwoordig bij verschillende aanbieders legaal online wedden. Voorheen lag het monopolie bij toto.nl en zeturf.nl. Sinds 1 oktober 2021 is de Nederlandse gokmarkt “opengesteld”. Dit betekent dat elk gokbedrijf een vergunning bij de Kansspelautoriteit kan aanvragen. Een actuele lijst met vergunde online kansspelaanbieders vind je hier.

Is online wedden veilig?

Sinds de regulering van de Nederlandse online kansspelaanbieders is online wedden bij een vergunde gokaanbieder absoluut veilig. De Kansspelautoriteit ziet erop toe dat de vergunninghouders zich aan alle voorwaarden van de vergunning en de Wet Kansspelen op Afstand houden. Met name op het gebied van verantwoord spelen en tegengaan van kansspelverslaving is de wetgeving – en het toezicht – zeer streng. Kortom wedden bij een bonafide goksite is veilig en verantwoord.

Wedden op sport

Wedden op een sportwedstrijd is tegenwoordig een stuk uitgebreider dan in de tijd van toto-13. Vandaag de dag kan je kiezen uit honderden weddenschappen. Variërend van “wie wint de wedstrijd” tot “wie maakt het eerste doelpunt”. En alles wat daar tussenzit! Overigens is het voorspellen van wie de wedstrijd wint (1-X-2) veruit de populairste weddenschap. Dat is ook niet zo vreemd. Iedere sportliefhebber heeft wel een mening wie de wedstrijd gaat winnen. Of het nou de klassiekers tussen Ajax en Feyenoord is of de GP van Zandvoort.

NL Kansspel heeft alle belangrijke zaken van wedden op sport voor je op een rij gezet. Wat doet een bookmaker precies? Wat is een quotering? Wat is een Asian Handicap? Zo maar een aantal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft.

ALLES OVER WEDDEN OP SPORT

Wedden op paarden

Een wedje maken op de paardenraces is minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Tegenwoordig kan je zoveel – gratis – informatie zoals voorbeschouwingen en tips ophalen dat het maken van een keuze op jouw favoriete paard niet zo heel moeilijk is. En wat is er mooier op direct live jouw paard over het gras te zien hollen? Goksites die wedden op paarden aanbieden stellen namelijk ook altijd gratis live streaming van de paardenkoers beschikbaar voor de wedders. En een live paardenkoers met een paar euro op een paard is enorm spannend. 

NL Kansspel heeft alle belangrijke zaken van wedden op paarden voor je op een rij gezet. Wat is een totalisator? Wat is een draverij precies? Waar moet ik op letten bij een paardenweddenschap? Zo maar een aantal vragen waar NL Kansspel antwoord op geeft.

ALLES OVER WEDDEN OP PAARDEN

                                   

Phone Number Validation