Paardenwedden doe je op 3 verschillende disciplines

Je kan wedden op paarden via verschillende disciplines van de paardensport. Er zijn drie takken van (paarden)sport die wereldwijd het meest gespeeld worden in weddenschappen:

In sommige landen is de rensport het meest populair, in andere landen komen draverijen het meeste voor. De steeplechase is vooral in Engeland, Ierland en Frankrijk goed vertegenwoordigd. In andere Europese landen komen paardenraces waarbij de deelnemers over hindernissen springen nauwelijks voor. De meest beroemde steeple chase is zonder enige twijfel de Grand National. In deze race vol traditie strijden maar liefst 40 paarden om de winst. De afstand van deze marathon is maar liefst 7 kilometer.

Grand National
De Grand National: 40 paarden en 7 kilometer voor de boeg

Paardensport in Nederland

Nederland is overduidelijk een land van drafsport. Het aantal rennen in Nederland is mondjesmaat. Alleen de renbaan Duindigt heeft nog de mogelijkheid rennen te organiseren. Op de banen van Alkmaar, Groningen en Wolvega worden alleen draverijen gehouden.

In Nederland worden ook kortebaandraverijen gehouden. Dit zijn paardenraces die vaak middenin het dorp of stad worden gehouden. In bijvoorbeeld de Dorpsstraat strijden paarden 1 op 1 tegen elkaar. De winnaar van de “best of three” gaat door naar de volgende ronde. Kortebaandraverijen zijn erg spectaculair, niet in de laatste plaats omdat de paarden op slechts een paar meter voorbij draven.

Phone Number Validation