Sports betting bonussen

sports betting bonussen

Ben je een fervent sportwedder die zijn winst wil maximaliseren? Zo ja, dan kun je overwegen om te profiteren van sports betting bonussen. Met deze bonussen kun je extra geld, gratis weddenschappen en andere extraatjes verdienen die jouw wedervaring kunnen verbeteren. In dit artikel onderzoeken we de ins en outs van sports betting bonussen, hoe ze werken en hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

Wat zijn sports betting bonussen?

Sports betting bonussen zijn promoties die door bookmakers worden aangeboden om nieuwe klanten aan te trekken of bestaande klanten te behouden. Deze bonussen zijn er in verschillende vormen. Je hebt onder andere de welkomstbonus, free bets, stortingsbonus en loyaliteitsprogramma’s. De bonussen geven wedders een zetje zodat zij meer weddenschappen kunnen plaatsen en mogelijk hun winst kunnen verhogen.

Soorten bonussen voor sports betting

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten bonussen voor sports betting beschikbaar. We zetten ze op een rij:

Welkomstbonus

Elke Nederlandse bookmaker heeft een zogeheten welkomstbonus. Bij jouw eerste storting ontvang je dan een bonus boven op jouw stortingsbedrag. In de meeste gevallen krijg je dan 100% extra. Stort je €100 dan krijg je dus €100 extra als bonus. In totaal ontvang je in dit geval dus €200. Soms hanteren bookmakers een andere welkomtbonus zoals een freebet ter waarde van een bepaald bedrag.  

Free bets

Freebets (gratis weddenschappen) zijn precies waar de naam doet vermoeden. Gratis bets die je kunt gebruiken om in te zetten op je favoriete sportevenementen. Deze weddenschappen worden best vaak aangeboden door de bookmakers. Deze bonus kent meestal specifieke voorwaarden, zoals minimale odds die je moet spelen en maximale uitbetalingslimieten. Ook wordt de waarde van de freebet van je winst afgetrokken als je bet goed is. Je houdt dus alleen de nettowinst over.

Stortingsbonussen

Stortingsbonussen zijn bonussen die worden toegekend wanneer je een storting doet op je sportsbook account. Een welkomstbonus is vaak een stortingsbonus. Maar sportsbooks bieden vaak buiten de welkomstbonus een stortingsbonus aan. Bijvoorbeeld bij een groot evenement of bij het begin van het weekend. De hoogte van de stortingsbonus is wel lager dan de welkomstbonus.

Loyaliteitspunten

Loyaliteitspunten zijn promoties waarbij je een percentage van je omzet over een bepaalde periode terugkrijgt in de vorm van punten. Een sportsbook kan bijvoorbeeld voor elke euro inzet een loyaliteitspunt toekennen. De punten kan je bij een bepaald aantal inwisselen voor een freebet. Momenteel hebben alleen ZEbet en Circus een loyaliteitsprogramma.

Risico-vrije weddenschappen

Risicoloze weddenschappen zijn bets die worden terugbetaald als ze verliezen. Een sportsbook kan bijvoorbeeld een risicovrije weddenschap aanbieden tot €20. Als je een inzet van €20 plaatst en deze verliest, krijgt je jouw €20 terug in de vorm van freebets.

Cashback

Cashback is een promotie waarmee je een percentage van jouw verliezen over een bepaalde periode terugkrijgt. Bijvoorbeeld, een sportsbook kan een 20% cashback aanbieden op alle verliezen gedurende een weekend. Als je €100 verliest, krijg je €20 terug als freebets. De Kansspelautoriteit heeft echter cashback bonussen verboden. Je vindt de cashback dus niet meer terug in Nederland.

Hoe werken sports betting bonussen?

Sports betting bonussen werken door wedders extra geld of weddenschappen te geven op sportevenementen. Deze bonussen hebben meestal wel voorwaarden, zoals inzetten tegen minimale odds, inzetvereisten en vervaldata. Onvoorwaardelijk gratis speelgeld bestaat natuurlijk niet, alhoewel de sports betting bonussen aardig in de buurt komen!

Een inzetvereiste is bijvoorbeeld dat je een stortingsbonus van €30 ontvangt met een inzetvereiste van 5x. Je moet dan €150 aan weddenschappen plaatsen voordat je winsten van de stortingsbonus kan opnemen. Een inzetvereiste komt echter bij sports betting niet of nauwelijks voor. Je vindt de inzetvereiste wel vaak terug bij casino stortingsbonussen.

Bookmakers hanteren wel vaak een specifieke minimum inzet voor wat betreft de odds. Dit betekent dat je moet inzetten op wedstrijden met odds die aan deze vereisten voldoen of deze moeten overschrijden. Zo moet je meestal odds van minimaal 1,50 spelen om in aanmerking te komen voor de bonus.

Voor- en nadelen van sports betting bonussen

Bonussen voor sports betting kunnen een geweldige manier zijn om je kans op winst te verhogen, maar ze hebben ook voor- en nadelen.

Enkele voordelen van sportweddenschapsbonussen zijn:

 • Verhoogde kans op winst
 • Extra geld om weddenschappen te plaatsen
 • Mogelijkheid om nieuwe sportsbooks uit te proberen
 • Verleidelijke promoties en prikkels

Enkele nadelen van sports betting bonussen zijn:

 • Inzetvereisten kunnen een uitdaging zijn om aan te voldoen
 • Sommige bonussen kunnen strenge voorwaarden hebben
 • Bonussen kunnen vervaldata hebben
 • Sommige bonussen zijn niet de moeite waard of hebben een lage waarde

In het algemeen kunnen sports betting bonussen een waardevolle promotie zijn voor gokkers, maar het is belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te overwegen voordat je ze accepteert.

5 Tips voor het kiezen van de beste sports betting bonussen

Niet alle sports betting bonussen zijn gelijk, dus het is essentieel om vooral de bonussen te kiezen die de meeste waarde bieden. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste sportweddenschapsbonussen:

 1. Zoek naar bonussen met redelijke inzetvereisten
 2. Controleer de voorwaarden zorgvuldig
 3. Kies bonussen die aansluiten bij je wedvoorkeuren
 4. Zoek bonussen met een hoge waarde
 5. Kijk naar de reputatie van de bookmaker die de bonus aanbiedt

Hoe claim je sports betting bonussen?

Het claimen van sports betting bonussen is meestal een eenvoudig proces. Om een bonus te claimen moet je meestal de volgende stappen volgen:

 • Zorg dat je een account hebt bij de bookmaker die de bonus aanbiedt.
 • Accepteer de bonusaanbieding (verplicht in Nederland!)
 • Doe een storting of plaats een weddenschap
 • Voldoe aan de voorwaarden van de bonus
 • Pak de winsten van de bonus

Blijf op de hoogte van de laatste promoties

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste promoties en aanbiedingen van je favoriete sportsbooks. Dit betekent dat je regelmatig hun website controleert op nieuwe promoties, je inschrijft voor hun e-mail nieuwsbrief en hen volgt op sociale media. Door op de hoogte te blijven van de laatste promoties kun je ervoor zorgen dat je nooit een geweldige deal mist.

Conclusie

Bonussen voor sports betting kunnen jou als wedder extra waarde bieden en de algehele wedervaring verbeteren. Het is echter essentieel om de voorwaarden van elke bonus zorgvuldig te overwegen voordat je deze accepteert. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je de beste sports betting bonussen kiezen en je winst maximaliseren.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn bonusgeld meteen na ontvangst opnemen?

Nee, de meeste sportsbooks vereisen dat je aan bepaalde inzetvereisten voldoet voordat je winsten van de bonusfondsen kunt opnemen.

Zijn alle bonussen voor sports betting de moeite waard?

Nee, sommige bonussen hebben strikte voorwaarden of bieden niet veel waarde. Het is belangrijk om elke bonus zorgvuldig te overwegen voordat je hem accepteert.

Wat zijn enkele veel voorkomende soorten sports betting bonussen?

Enkele veel voorkomende soorten sportweddenschapsbonussen zijn freebets, stortingsbonus en welkomstbonus.

Hoe weet ik of een bookmaker een goede reputatie heeft?

Je kunt het sportsbook online onderzoeken door reviews van andere gebruikers te lezen en controleren of ze een vergunning hebben en dus gereguleerd zijn.

Kan ik meerdere sports betting bonussen claimen bij hetzelfde sportsbook?

Dat hangt af van de voorwaarden van het sportsbook. Sommige sportsbooks staan meerdere bonusclaims toe, terwijl andere het beperken tot één bonus per klant.

Phone Number Validation