aanbieden drafsport

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een gokbedrijf met een Nederlandse vergunning gewaarschuwd voor het aanbieden van weddenschappen op drafsport zonder vergunning. Na contact met de Nederlandse bookmaker, die wel een vergunning heeft voor andere kansspelen, is het aanbod onmiddellijk stopgezet. De Ksa beperkt zich tot een waarschuwing.

Begin oktober ontving de Ksa een melding over een vergunde online aanbieder die weddenschappen op drafsport aanbood op zijn website. Voor deze activiteit was geen vergunning verleend door de Ksa. Naar aanleiding van de melding is direct een onderzoek gestart, waarbij werd vastgesteld dat er inderdaad op drafsport kon worden ingezet op de website.

Aanbieden drafsport snel stopgezet

Het aanbod werd binnen 40 minuten stopgezet na contact met de Ksa, en sindsdien is het niet meer waargenomen. Uit verder onderzoek bleek dat er geen spelers hadden ingezet op dit specifieke aanbod en dat er geen omzet was gegenereerd. Bovendien heeft de aanbieder maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Vanwege de snelle reactie en acties van de aanbieder beperkt de Ksa zich op dit moment tot een waarschuwing. Desalniettemin benadrukt de Ksa dat het hier om een ernstige overtreding gaat. De kansspelsector is gevoelig voor fraude en verslaving. Daarom is het van groot belang dat er regels zijn voor kansspelen en dat vergunninghouders zich aan deze regels houden. En dat geldt ook voor het aanbieden van drafsport zonder vergunning. 

Namen en rugnummers ontbreken

Het is niet bekend gemaakt wie de melder over het aanbieden van weddenschappen op drafkoersen is. Zoals gezegd maakt de Ksa ook niet bekend welke Nederlandse bookmaker de fout is ingegaan.

Omdat het woord trotting (Engels voor drafsport) naar voren is gekomen in het persbericht van Ksa zou de overtreder best wel eens uit de hoek van de Kambi-aanbieders kunnen komen. Odds provider Kambi gebruikt namelijk de term trotting voor haar drafsport aanbod zoals bijvoorbeeld op de site van Unibet (wel in bezit van een vergunning voor aanbieden van weddenschappen op paardenraces) te zien is.

In Nederland bieden drie bookmakers weddenschappen op paardenraces aan: ZEturf, bet365 en Unibet.

Phone Number Validation