Tombola Nederland

De Nederlandse bingosite Tombola is overgenomen door grootmacht Flutter. Het concern van merken als Pokerstars, Betfair, Paddy Power en Skybet greep vooralsnog naast een Nederlandse goklicentie. Met de overname van bingosite Tombola Nederland heeft de groep alsnog een Nederlandse vergunning bemachtigd. De overnameprijs voor het gehele Tombola concern bedraagt maar liefst 402 miljoen pond (477miljoen euro).

Tombola Nederland nog kleine schakel

Tombola Nederland is onderdeel van de Tombola Group die ook in een aantal andere landen actief is. Het Nederlandse onderdeel is slechts een klein onderdeel van Tombola als geheel. In het persbericht is bekend gemaakt dat Tombola is uitgegroeid tot de meest succesvolle online bingo-aanbieder in het Verenigd Koninkrijk met een jaarlijkse omzet van 164 miljoen pond (195 miljoen euro) en een nettowinst van 38,5 miljoen pond (45,5 miljoen euro). Tachtig procent van de inkomsten komt uit het Verenigd Koninkrijk, 16 procent komt uit Italië en Spanje. De overige 4 procent komt uit de andere landen waar Tombola actief is, waaronder dus Nederland.

Recreatief spel

Peter Jackson, de grote baas van Flutter, gaf aan verheugd te zijn over de aankoop van Tombola. Het bingobedrijf heeft verantwoord spelen hoog in het vaandel staat. Een gegeven dat goed past bij de Flutter strategie. Tombola staat bekend om recreatief spel. Het bedrijf was de eerste grote Britse exploitant die verplichte inzet- en stortingslimieten introduceerde. Zo hanteert het bedrijf nog steeds een maximum stortingslimiet van €250 per week. Ook in Nederland.

Gevolgen voor Nederland

Het is op dit moment onbekend wat de nieuwe eigenaar Flutter voor ogen heeft voor Tombola Nederland. NL Kansspel gaat ervan uit dat de weg die Tombola in Nederland is ingeslagen voorlopig niet veranderd. De spelers in Nederland zullen er de komende tijd niet veel van merken is de verwachting. 

Phone Number Validation