Twitch-streamer

De vermaarde Twitch-streamer Trainwreck wint maar liefst ruim 1,4 miljoen euro met een WK-weddenschap. Trainwreck had onder andere een overwinning van Saoedi-Arabië op zijn winnende ticket staan. De inzet bedroeg €25.000. Ook niet misselijk natuurlijk, maar het inzetten van grote bedragen met gokken is zo’n beetje het handelsmerk van Trainwreck (echte naam Tyler Faraz Niknam).  

De populaire influencer – een van de topverdieners op de populaire streamingsite Twitch en YouTube- voorspelde vier wedstrijden van het WK 2022 correct. Waaronder dus de bizarre overwinning van Saoedi-Arabië op Argentinië. Op het wedticket stonden verder gelijke spelen tussen respectievelijk Denemarken en Tunesië en Mexico en Polen. Het vierde onderdeel van de bet was een overwinning van Frankrijk op Australië.

Billenknijpen

Nadat de eerste drie duels in het voordeel van Trainwreck waren uitgevallen (de twee gelijke spelen en de overwinning van Saoedi-Arabië) vroeg hij zo’n grote schare volgers om wel of niet gebruik te maken van een vroegtijdige cashout. Het antwoord was massaal nee, dus dat werd zweten toen de Fransen en Australiërs aan hun wedstrijd begonnen. Trainwreck kreeg het ongetwijfeld warm toen Australië brutaal de leiding nam in de 9e minuut. Frankrijk kwam echter prima terug in de wedstrijd en won uiteindelijk eenvoudig met 4-1. De 1,4 miljoen euro kon worden bijgeschreven.

Live streamen online slots

Trainwreck werd een bekende Twitch-streamer door online zijn gokavonturen live te delen met zijn volgers. Vanwege de enorm hoge inzetten op de online slots kreeg Trainwreck al snel een groot aantal trouwe fans.  Dit alles deed hij vooral op de streamservice Twitch. Mede vanwege de stream van Trainwreck legde Twitch recent alle gokstreams aan banden. De succesverhalen zouden volgens Twitch gokverslaving in de hand werken. De populaire Twitch-streamer was het oneens met zijn verbanning. Omdat hij niet alleen het succes van gokken deelt, maar ook de dieptepunten, zijn de streams volgens Trainwreck reëel.

Miljoenen winst

NL Kansspel dook in de historie van de streams van Trainwreck en concludeert dat het verbod op gokstreams op Twitch een goede zet is. Streamers zoals Trainwreck gokken op online slots met inzetten die de $1000 per druk regelmatig overtreffen. Niet voor de reguliere gokker dus. Met zulke grote inzetten zijn de gewonnen prijzen in bijvoorbeeld de bonusrondes uiteraard ook exorbitant hoog. In de video’s is te zien dat Twitch-streamer winsten behaald van meerdere miljoenen dollars. Soms wel 15 miljoen dollar in één bonusronde. Waanzin, en de realiteit volkomen voorbij. Overigens ontving Trainwreck vele miljoenen dollars sponsorgeld voor zijn streams. Volgens eigen zeggen maar liefst 360 miljoen dollar.

Een bloemlezing in beeld van grote winsten van Trainwreck

 

Phone Number Validation