Uitleg online sports betting

online sports betting

Online sports betting vind je in alle soorten en maten. Tegenwoordig zijn het er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bookmakers strooien met bets alsof het niet op kan. Meer dan 100 verschillende weddenschappen voor een voetbalwedstrijd is de standaard vandaag de dag. De tijd van een 1’tje of een 2’tje zetten is voorbij. Wie scoort als eerste? Met welke handicap speel jij je bet? Worden er meer of minder dan 4 doelpunten gescoord? NL Kansspel zet de meeste gespeelde bets voor je op een rij. Online sports betting vind je zowel als pre-match als live wedden terug bij jouw Nederlandse bookmaker.

1-X-2

De koning onder de sportweddenschappen. Verreweg de meest gespeelde bet. Simpele weddenschap ook. Wie wint de wedstrijd? Dat is waar 1-X-2 voor staat. De 1 komt overeen met de thuisploeg, de 2 staat voor uitploeg en de X is het gelijke spel.

Meer of minder (over/under)

Een andere populaire weddenschap is de meer of minder bet. Veel Nederlandse bookmakers noemen deze weddenschap gewoon bij de originele Engelse naam: over/under. Doel van deze bet is om te voorspellen of het totaal aantal goals, punten, tries e.d. meer of minder is dan een van tevoren vastgesteld puntenaantal. Bijvoorbeeld, worden er meer of minder dan 3 doelpunten gescoord tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord?

Beide teams scoren (BTTS)

Score beide teams een goal? Dat is de beide teams scoren weddenschap. Deze bet wordt ook wel BTTS genoemd. Dat staat voor Both Teams To Score. Je vindt deze weddenschap vooral bij voetbalwedstrijden. Maar je kan ‘m ook tegenkomen bij andere teamsporten.

Dubbele kans

Deze bet combineert twee mogelijke uitkomsten van een 1-X-2 weddenschap. Je zet in op bijvoorbeeld een thuisoverwinning en een gelijkspel. Je krijgt dus twee uitkomsten voor de prijs van één. Uiteraard zijn de odds wel vrij laag bij deze bet.

Combinatie bet

Sommige weddenschappen lenen zich prima als combinatie bet. Bijvoorbeeld 1-X-2 in combinatie met beide teams scoren. Bij deze weddenschap moet je voorspellen wie de wedstrijd wint en beide teams scoren wel of niet.

Juiste uitslag

De juiste uitslag voorspellen is voor veel wedders een leuke weddenschap. Niet altijd gemakkelijk maar de odds zijn vaak aantrekkelijk. Deze bet vind je vooral bij voetbalweddenschappen en andere teamsporten waarbij de scores niet al te hoog vallen. Geen basketbal dus!

Doelpuntenmaker

Wie scoort het 1e doelpunt? Welke speler scoort tijdens de wedstrijd? Wie scoort het laatste doelpunt? Allemaal voorbeelden van de weddenschap “doelpuntenmaker”. Deze weddenschap vind je vooral bij voetbal, maar ook bij andere sporten als American Football (wie scoort de 1e touchdown) en Rugby (1e try) zie je deze bet terug.

Asian Handicap

Een Asian Handicap is een bet waarbij het “gelijkspel” geen uitkomst van de weddenschap kan zijn. Om het gelijkspel te elimineren als uitslag, krijgt één team een voordeel. Bijvoorbeeld een halve goal voorsprong. De bookmaker geeft per wedstrijd een handicap (ook wel lijn genoemd) aan. Deze lijn geeft gelijke odds aan beide teams. 

Handicap

Lijkt erg op Asian Handicap, alleen is bij deze weddenschap het gelijke spel wel een mogelijke uitkomst. De bookmaker geeft de odds voor verschillende handicaps (+/- 1, +/- 2 etc.)

 

 

Phone Number Validation