Unibet

Unibet en haar zusterwebsites die onderdeel uitmaken van de Kindred Group hebben een hele nobele ambitie. Zij willen heel graag naar 0% inkomsten uit probleemspelers. Met andere woorden Unibet wil geen geld verdienen aan spelers die moeite hebben zichzelf in de hand te houden. De Kindred Group had zich ten doel gesteld om 0% inkomsten uit probleemspelers te behalen halverwege 2021. Een doel wat al kwartalen lang niet wordt gehaald. Sterker nog, Unibet en zusjes als 32Red blijven al jaren steken rond de 3%.  

Unibet wil probleemspelers uitbannen

Op zich is dit niet zo verwonderlijk aangezien online gokbedrijven het deels moet hebben van gokkers die de hand lastig op de knip kunnen houden. Insider van de gokindustrie schatten dat 70% van alle inkomsten van onlinegoksites wordt gegenereerd door 10% van de spelers. Deze 10% zijn of spelers die geld als water hebben, of spelers die een probleem hebben. Dit geldt ook voor Unibet. Kortom, het volledig uitbannen van probleemspelers, leidt onherroepelijk tot een lagere winst. Dat vinden aandeelhouders over het algemeen geen prettig vooruitzicht.

De Kindred Group zit nu daarom al een paar jaar in een spagaat. Enerzijds wil het koketteren met de 0% ambitie. Anderzijds lijkt die ambitie al tijden te blijven steken op 3%. In een persbericht maakte Kindred voor de zoveelste keer bekend dat het aandeel van de inkomsten uit probleemspelers is teruggebracht. Dit keer daalde het percentage van 3,3% naar 3,1%.

Journey towards Zero

Nils Andén, de interim CEO van Kindred vatte het als volgt samen “Onze ‘Journey towards Zero’-ambitie is een belangrijke parameter voor Kindred en ons vermogen om bij te dragen aan een op feiten gebaseerde dialoog over hoe we een duurzamere gokindustrie tot stand kunnen brengen. Het fungeert ook als een fundamentele metriek in de interne inspanningen van Kindred om onze inspanningen op het gebied van verantwoord gokken te verbeteren. We zijn altijd duidelijk geweest over het feit dat we deze ambitie niet van vandaag of morgen zullen bereiken”.

Met andere woorden: “wij blijven de komende jaren elke kwartaal een mooi persbericht sturen met daarin het heuglijk feit dat het aantal probleemspelers is gedaald/gestegen met 0,1 of 0,2 procent.

Unibet en haar zusjes staan momenteel in etalage. Een verkoop binnen een redelijke termijn ligt voor de hand. Benieuwd of de nieuwe eigenaar nog steeds het percentage probleemspelers op 0% wil krijgen.

Phone Number Validation