V75

V75

V75 is het grootste paardenwedspel ter wereld. Elke zaterdag wordt er wereldwijd gemiddeld voor 10 miljoen euro aan tickets verkocht. Ook met wedden op paarden kan je dus miljonair worden! Het V75 wedspel komt uit Zweden en wordt georganiseerd door de Zweedse totalisator ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp). Doel van het wedspel is het winnende paard kiezen in zeven vooraf bepaalde races die plaatsvinden op een Zweedse drafbaan. En het mooie is, je kan ook gewoon meedoen vanuit Nederland! Bij de Nederlandse website ZEturf.nl je elke zaterdag jouw V75-weddenschap plaatsen.

Meespelen in een grote gezamenlijke prijzenpot

Sinds 2005 kan iedereen in Nederland ook meespelen met V75. De Nederlandse totalisator (ZEturf) heeft daartoe een overeenkomst gesloten met haar Zweedse evenknie ATG. Deze overeenkomst houdt in dat Nederlandse spelers op legale wijze mee kunnen spelen. De Nederlandse inzet wordt toegevoegd aan de grote prijzenpot in Zweden. De eventuele prijzen die in Nederland worden gewonnen komen uit deze zelfde prijzenpot. Deze methode wordt common pool (gezamenlijk pot) genoemd. Deze methode is vergelijkbaar met de grensoverschrijdende loterijen zoals Eurojackpot en EuroMillions. Naast Nederland spelen ook andere landen mee met de V75 zoals Denemarken, Noorwegen, Finland, Duitsland en Frankrijk.

Hoe speel ik V75 in Nederland?

Meedoen vanuit Nederland is eenvoudig. Via de website van ZEturf.nl kan je het invulticket van de weddenschap simpel vinden. Zoals gezegd vinden de V75-races altijd op zaterdag(middag) plaats. Je kan meestal al op de dinsdag voorafgaand de races jouw ticket invullen. Zeturf geeft ook tips en biedt volop achtergrondinformatie. Dus, ook al heb je nog nooit op paarden gewed, iedereen kan beslagen ten ijs een ticket invullen.

Harry BoyMaar je kan ook een geheim wapen in de strijd gooien: Harry Boy. Dit is een zogeheten smart quick pick. Op basis van jouw inzet maakt Harry Boy voor jou een gebalanceerd spelticket. Harry Boy baseert zich hierbij op de inzetten van alle wedders tot dan toe. Kortom, je profiteert op deze manier van de kennis en kunde van alle andere gokkers. Wel zo gemakkelijk! De smart quick pick kiest overigens de paarden niet random. Afhankelijk van jou inzet krijg je een aantal favorieten, kanshebbers en outsiders toegewezen. Een mooie balans dus.

Je kan trouwens ook V75 spelen bij een 50-tal ZEturf verkooppunten. Dit zijn in de regel Tabaks- en Gemakswinkels. Een overzicht van alle ZEturf verkooppunten vind je hier.

Hoeveel kost een V75 weddenschap?

Een V75 weddenschap speel je al vanaf €0,06! Met deze kleine inleg koop je 1 combinatie. Met deze ene combinatie is de kans op een prijs niet heel groot. Je moet immers de winnaar voorspellen van 7 races. Lastig maar niet onmogelijk! Gelukkig kan je bij het invullen van jouw ticket meerdere combinaties maken. Met andere woorden: per race kan je meerdere paarden kiezen om zo de kans om miljonair te worden te vergroten.

Om de kosten van een weddenschap te berekenen, vermenigvuldig je simpelweg het aantal paarden dat je in alle zeven onderdelen hebt gekozen met de minimale inzet van €0,06.

In het onderstaande voorbeeld hebben we drie paarden in race 1 en race 2 uitgekozen, twee paarden in race 3, één paard in race 4, vier paarden in race 5 vijf, één paard in race 6 en tenslotte drie paarden in het laatste onderdeel.

Voorbeeld ticketkosten
De kosten van dit voorbeeld kan je als volgt berekenen: 3 x 3 x 2 x 1 x 4 x 1 x 3 = 216 combinaties. Om jouw inzet te bepalen vermenigvuldig je aantal combinaties (216) met de minimale inzet (€ 0,06): 216 combinaties x €0,06 = € 12,96.

Als je kiest om een Harry Boy te spelen dan kies je alleen jouw inzet. Bijvoorbeeld 10 euro. Harry Boy maakt dan jouw ticket. Een eventueel restbedrag krijg je uiteraard terug.

Wanneer win ik een prijs met V75?

Je wint uiteraard als je de winnaars van alle 7 races hebt voorspeld. Maar ook bij vijf uit 7 of zes uit 7 win je een prijs. Dit zijn de troostprijzen. Nu weet je ook waar de naam V75 voor staat!

Er zijn dus drie prijzen:
 • 7 goed: Alle 7 winnaars goed voorspeld
 • 6 goed: 6 van de 7 winnaars goed voorspeld
 • 5 goed: 5 van de 7 winnaars goed voorspeld

Wanneer niemand 7 goed heeft voorspeld gaat de prijzenpot over in een Jackpot. Het reserveerde totaalbedrag voor de uitbetaling van de “7 goed” prijzenpot wordt in zijn geheel toegevoegd aan de prijzenpot van de volgende V75.

Bij een uitbetaling van €1,80 of lager wordt deze niet uitbetaald maar toegevoegd als Jackpot voor de eerstvolgende V75. Dit komt in de regel alleen voor bij de “5 goed” prijs.

Kan ik de V75 races ook live kijken?

Alle V75-races worden door ZEturf uitgezonden op ZEturf.nl. Om toegang te krijgen tot de live beelden moet je wel minimaal 1 weddenschap hebben afgesloten. De hoogte van de weddenschap is hierbij niet van belang. De V75-races worden zoals gezegd verreden in Zweden. Het commentaar op het ZEturf V75-kanaal is echter Engels.

Andere wedspelletjes uit Zweden

Naast grote broer V75 zijn er nog vele andere Zweedse wedspelletjes die je in Nederland bij ZEturf kan spelen. Het voorspellen van een x aantal winnaars is de gemene deler bij de zogeheten V-spellen van ATG.

V65

 • V86 – Voorspel 8 winnaars, prijs bij 8,7 of 6 goed
 • Grand Slam 75 – Zelfde als V75 met inzet van €0,12 i.p.v. €0,06
 • V65 – Voorspel 6 winnaars, prijs bij 6 of 5 goed
 • V64 – Voorspel 6 winnaars, prijs bij 6,5 of 4 goed
 • V5 – Voorspel 5 winnaars, prijs 5 goed
 • V4 – Voorspel 4 winnaars, prijs 4 goed

V75 feiten op een rij

 • In 1993 lanceert ATG het V75 in Zweden
 • In 2005 introduceert ZEturf als het eerste land buiten Scandinavië, het V75 spel
 • Omzetrecord: € 20,7 miljoen
 • Hoogste prijs ooit: € 7,4 miljoen

 

 

Phone Number Validation