V75

V75 is het grootste paardenwedspel ter wereld. Elke zaterdag wordt er wereldwijd gemiddeld voor 10 miljoen euro aan V75 tickets verkocht. Ook met wedden op paarden kan je miljonair worden. Het V75 wedspel komt uit Zweden en wordt georganiseerd door de Zweedse totalisator ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp). Doel van het wedspel is het winnende paard kiezen in zeven vooraf bepaalde races die plaatsvinden op een Zweedse drafbaan. En het mooie is, je kan ook gewoon meedoen vanuit Nederland!

Meespelen in een grote gezamenlijke prijzenpot

Sinds 2005 kan iedereen in Nederland ook meespelen met V75. De Nederlandse totalisator, Runnerz, heeft een overeenkomst gesloten met haar Zweedse evenknie ATG. Deze overeenkomst houdt in dat Nederlandse spelers op legale wijze mee kunnen spelen waarbij de Nederlandse inzet wordt toegevoegd aan de grote prijzenpot in Zweden. De eventuele winsten worden weer uit deze zelfde prijzenpot uitgekeerd. Deze methode wordt common pool (gezamenlijk pot) genoemd. Deze methode is vergelijkbaar met de grensoverschrijdende loterijen zoals Eurojackpot en EuroMillions. Naast Nederland spelen ook andere landen mee zoals Denemarken, Noorwegen, Finland, Duitsland en Frankrijk.

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!

Hoe speel ik V75 in Nederland?

Meedoen vanuit Nederland is eenvoudig. Via de website van Runnerz.nl kan je het invulticket van de V75 weddenschap simpel vinden. Zoals gezegd vindt de V75 altijd op zaterdag(middag) plaats. Je kan meestal al op de dinsdag voorafgaand de races jouw ticket invullen. Runnerz.nl geeft ook tips en biedt volop achtergrondinformatie. Dus, ook al heb je nog nooit op paarden gewed, iedereen kan beslagen ten ijs een ticket invullen.

Harry BoyMaar je kan ook een geheim wapen in de strijd gooien: Harry Boy. Dit is een zogeheten smart quick pick. Op basis van jouw inzet maakt Harry Boy voor jou een gebalanceerd V75 ticket. Harry Boy baseert zich hierbij op de inzetten van alle wedders tot dan toe. Kortom, je profiteert op deze manier van de kennis en kunde van alle andere gokkers. Wel zo gemakkelijk! De smart quick pick kiest overigens de paarden niet random. Afhankelijk van jou inzet krijg je een aantal favorieten, kanshebbers en outsiders toegewezen. Een mooie balans dus.

Je kan trouwens ook V75 spelen bij een 50-tal Runnerz verkooppunten. Dit zijn in de regel Tabaks- en Gemakswinkels. Een overzicht van alle Runnerz verkooppunten vind je hier.

Hoeveel kost een V75 weddenschap?

Een V75 weddenschap speel je vanaf het luttele bedrag van €0,06! Met deze kleine inleg koop je 1 combinatie. Met deze ene combinatie is de kans op een prijs wel laag. Je moet immers de winnaar voorspellen van 7 races. Lastig maar niet onmogelijk! Gelukkig kan je bij het invullen van jouw V75 ticket meerdere combinaties maken. Met andere woorden: per race kan je meerdere paarden kiezen om zo de kans om miljonair te worden te vergroten.

Om de kosten van een weddenschap te berekenen, vermenigvuldig je simpelweg het aantal paarden dat je in alle zeven onderdelen hebt gekozen met de minimale inzet van €0,06.

In het onderstaande voorbeeld hebben we drie paarden in race 1 en race 2 uitgekozen, twee paarden in race 3, één paard in race 4, vier paarden in race 5 vijf, één paard in race 6 en tenslotte drie paarden in het laatste onderdeel.

De kosten van dit voorbeeld kan je als volgt berekenen: 3 x 3 x 2 x 1 x 4 x 1 x 3 = 216 combinaties. Om jouw inzet te bepalen vermenigvuldig je aantal combinaties (216) met de minimale inzet (€ 0,06): 216 combinaties x €0,06 = € 12,96.

Als je kiest om een Harry Boy te spelen dan kies je alleen jouw inzet. Bijvoorbeeld 10 euro. Harry Boy maakt dan jouw ticket. Een eventueel restbedrag krijg je uiteraard terug.

Wanneer win ik een prijs met V75?

Je wint uiteraard als je de winnaars van alle 7 races hebt voorspeld. Maar ook bij vijf of zes uit 7 win je een prijs. Nu weet je ook waar de naam V75 voor staat!

Het V75 heeft dus drie prijzen:

 • 7 goed: Alle 7 winnaars goed voorspeld
 • 6 goed: 6 van de 7 winnaars goed voorspeld
 • 5 goed: 5 van de 7 winnaars goed voorspeld

Wanneer niemand 7 goed heeft voorspeld gaat de prijzenpot over in een Jackpot. Het reserveerde totaalbedrag voor de uitbetaling van de “7 goed” prijzenpot wordt in zijn geheel toegevoegd aan de prijzenpot van de volgende V75.

Bij een uitbetaling van €1,80 of lager wordt deze niet uitbetaald maar toegevoegd als Jackpot voor de eerstvolgende V75. Dit komt in de regel alleen voor bij de “5 goed” prijs.

Kan ik de V75 races ook live kijken?

Alle V75 races worden door Runnerz uitgezonden op Runnerz.nl. Om toegang te krijgen tot de live beelden moet je wel minimaal 1 weddenschap hebben afgesloten. De hoogte van de weddenschap is hierbij niet van belang. De V75 races worden zoals gezegd verreden in Zweden. Het commentaar op het Runnerz V75 kanaal is echter Engels.

Andere wedspelletjes uit Zweden

Naast grote broer V75 zijn er nog vele andere Zweedse wedspelletjes die je in Nederland bij Runnerz kan spelen. Het voorspellen van een x aantal winnaars is de gemene deler bij de zogeheten V-spellen van ATG.

V65

 • V86 – Voorspel 8 winnaars, prijs bij 8,7 of 6 goed
 • Grand Slam 75 – Zelfde als V75 met inzet van €0,12 i.p.v. €0,06
 • V65 – Voorspel 6 winnaars, prijs bij 6 of 5 goed
 • V64 – Voorspel 6 winnaars, prijs bij 6,5 of 4 goed
 • V5 – Voorspel 5 winnaars, prijs 5 goed
 • V4 – Voorspel 4 winnaars, prijs 4 goed

V75 feiten op een rij

 • In 1993 lanceert ATG het V75 in Zweden
 • In 2005 introduceert Runnerz als het eerste land buiten Scandinavië, het V75 spel
 • Omzetrecord: € 20,7 miljoen
 • Hoogste prijs ooit: € 7,4 miljoen

 

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!