wedden EK Futsal 2022

Nederland is gastheer van het EK Futsal 2022. Oranje zal ook deelname aan het Europees Kampioenschap zaalvoetbal, dat wordt gespeeld tussen 19 januari 2022 en 6 februari 2022. Amsterdam en Groningen zijn de twee speelsteden. Wedden op EK Futsal 2022 is uiteraard mogelijk. De eerste wedmarkten zijn inmiddels gevormd.

Wat is Futsal?

Futsal is wat wij in Nederland zaalvoetbal noemen. De sport wordt internationaal futsal genoemd. Het woord futsal is afgeleid van de Spaanse woorden ‘futbol’ (voetbal) en ‘sala’ (zaal). Zaalvoetbal wordt gespeeld in een overdekte hal met een zogeheten plofbal. Dit is een voetbal (maat 4) die bijna niet stuitert. Een Futsal team bestaat uit vijf spelers (een keeper en vier veldspelers). Een wedstrijd duurt tweemaal 20 minuten zuivere speeltijd. Zaalvoetbal wordt gespeeld op een veld dat net zo groot is als een handbalveld: 40 bij 20 meter.

Er zijn een aantal specifieke spelregels die afwijken van het reguliere veldvoetbal:

 • Bijna geen fysiek contact
 • Geen buitenspel
 • Intrappen in plaats van ingooien
 • Vrije trappen moeten binnen 4 seconden genomen worden
 • Twee keer terugspelen op de keeper is niet toegestaan
 • De keeper mag de bal maximaal 4 seconden in bezit hebben
 • Bij een rode kaart speelt het betreffende team 5 minuten met een speler minder
 • Onbeperkt wisselen

Wie doen er mee aan het EK?

Zestien landen hebben zich gekwalificeerd voor het EK Futsal 2022. De teams zijn ingedeeld in 4 poules.

 1. Nederland, Servië, Oekraïne, Portugal
 2. Kazachstan, Italië, Slovenië, Finland
 3. Rusland, Polen, Slowakije, Kroatië
 4. Georgië, Spanje, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina

De beste twee per groep gaan door naar de kwartfinale.

Wedden op EK Futsal 2022

Sinds de online Nederlandse gokmarkt is opengegaan kan je er zeker van zijn dat de Nederlandse bookmakers voldoende wedaanbod hebben voor het EK Futsal 2022. De weddenschappen die je kan verwachten zullen gelijk zijn aan het reguliere voetbalaanbod. Dus van 1-X-2 tot Asian Handicap, en van eerste doelpuntenmaker tot juiste score.

Jacks.nl en BetCity.nl bieden nu ook weddenschappen aan op het EK Futsal aanbieden.

De outright wedmarkt EK Futsal 2022

Een aantal bookmakers heeft inmiddels de outright wedmarkt online staan. Spanje, Rusland Portugal en Kazachstan (!) zijn de favorieten volgens de bookmakers. Deze ploegen staan allemaal lager dan een tientje. Nederland wordt gezien als de grootste outsider aan een quotering van maar liefst 200-1

outright wedmarkt EK Futsal 2022

Waar kan ik het EK Futsal live kijken?

Het EK Zaalvoetbal 2022 is in ieder geval bij de NOS te volgen. Op dit moment is het nog niet bekend welke wedstrijden live worden uitgezonderd. Belangrijk voor het live wedden. De kans is groot dat één of meer Nederlandse bookmakers duels van EK Futsal 2022 live zullen uitzenden via hun livestream.

Phone Number Validation