olympische winterspelen 2022

De Olympische Winterspelen 2022 worden van 4 februari tot en met 20 februari in de Chinese hoofdstad Beijing gehouden. In China is wedden op de Olympische Spelen verboden, in Nederland gelukkig niet. Je kan er van uit gaan dat alle Nederlandse bookmakers elke Olympische dag jou een keur aan sportieve bets voorschotelen. 

Welke Olympische weddenschappen zijn er?

Wedden op Olympische wedstrijden is in feite niet veel anders dan reguliere sportwedstrijden. Uiteraard speelt de sport wel een belangrijke rol welke bets worden aangeboden. Zo zal een ijshockeywedstrijd hele andere wedmogelijkheden bieden dan de 50 km langlaufwedstrijd. Je kan er in ieder geval van uitgaan dat alle teamwedstrijden zoals ijshockey en curling de standaardweddenschappen als 1-X-2, handicap, juiste score, doelpuntenmaker etc. hebben.

De andere Olympische sporten zullen het vooral moeten hebben van head-to-head en outright bets (wie wint het evenement).

Head-to-head

Bij een head-to-head weddenschap geeft de bookmaker jou odds voor twee sporters. Soms worden head-to-head bets aangeduid met H2H door de bookmaker. Aan jou de keus welke van deze twee sporters hoger eindigt in het eindklassement. In feite is het een 50-50 weddenschap. Overigens is een head-to-head bet niet per se gekoppeld aan een specifiek paar dat direct tegen elkaar uitkomt in de wedstrijd. Dus je kan een head-to-head tegenkomen tussen Patrick Roest en Jorrit Bergsma, terwijl zij in verschillende ritten starten. Over het algemeen worden head-to-head bets aangeboden op twee gelijkwaardige deelnemers. Zodoende zijn de odds aantrekkelijk genoeg.

Head-to-head betting kan aantrekkelijk zijn als de outright wedmarkt een grote favoriet kent. De kans dat de grote favoriet de wedstrijd wint kan zo groot zijn dat de quotering (bijv. 1.05) de moeite niet is om op in te zetten. In dat geval is een head-to-head weddenschap tussen twee outsiders een stuk interessanter.

Outright wedden Olympische Winterspelen 2022

Een outright bet is een weddenschap die wordt ingezet op het eindresultaat van een wedstrijd of een toernooi. Met andere woorden: wie wint het evenement? De outright weddenschap zal je bij de Nederlandse bookmakers voor alle Olympische wedstrijden tegenkomen. Bijvoorbeeld: wie wint de 5.000 meter schaatsen bij de mannen? Of, wie wint de reuzeslalom bij de vrouwen? Outright bets worden ook wel eens “winnaar” of “win” genoemd door de bookmakers.

Outright weddenschappen kan je meestal al ver voor de start van het evenement spelen. Dat loont soms de moeite, aangezien de outright wedmarkt in beweging is. Een bepaalde sporter kan geblesseerd raken of door Covid-19 geveld zijn. In dat geval zal de wedmarkt in beweging komen. Er doet immers een sporter niet meer mee.

Bet365 heeft bijvoorbeeld een outright wedmarkt voor de 3km schaatsen voor vrouwen op de site staan:

wedden olympische spelen

En ook de ijshockeywedstrijden staan op het bord van bet365.

wedden olympische winterspelen 2022

Alle Nederlandse bookmakers hebben inmiddels Olympische wedmarkten in het aanbod opgenomen. Zo is het kijken naar bijvoorbeeld naar Biatlon nog nooit zo spannend! 

Live Wedden Olympische Winterspelen 2022

De Olympische Spelen zijn uitstekend geschikt om vanuit je luie stoel te volgen. Via de NOS en Eurosport kan je alle sporten live volgen. Ideaal dus om een live weddenschap te plaatsen. De Nederlandse bookmakers zullen absoluut een mooi live aanbod hebben. Zo heb je tijdens de 50 kilometer langlaufen alle tijd om je favoriet uit te kiezen.  En een curlingwedstrijd tussen Canada en Zweden was nog nooit zo spannend zonder een live bet.

Medaillespiegel

Een weddenschap die je zeker tegen zal komen is de medaillespiegel. Wie wint de meeste medailles? Of, hoeveel gouden medailles behaalt Nederland? Noorwegen is zwaar favoriet om de meeste medailles te veroveren. Hierdoor is een bet op deze wedmarkt vrijwel zinloos. De odds voor Noorwegen zullen dusdanig laag zijn, en de andere landen winnen het klassement niet. Een bet op het aantal medailles voor Nederland kan wel interessant zijn.

 

Phone Number Validation