wedden op de ronde van vlaanderen

De tweede grote wielerklassieker dient zich aan: de Ronde van Vlaanderen. De Vlaamse wielerkoers is misschien wel het grootste wielermonument en wordt ook wel gewoon De Ronde. Andere benamingen van de klassieker zijn Vlaanderens Mooiste en De Hoogmis. De bijnamen geven al aan dat dit niet zomaar een wielerkoers is. Menig Vlaming zal zijn dierbaren inruilen voor een zege! De Nederlandse bookmakers zijn ook al klaar voor De Ronde, dus tijd om het wedden op de Ronde van Vlaanderen nader te bekijken.De Ronde van Vlaanderen is samen met de Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race een van de vijf Monumenten van het wielrennen in het voorjaar. Van deze vijf voorjaarsklassiekers wordt Ronde van Vlaanderen beschouwd de meest prestigieuze. De koers dwars door het Vlaamse land is lang (272 km), heeft veel klimmetjes en ook de kasseien ontbreken niet.

Parcours Ronde van Vlaanderen

De aankomst van Ronde van Vlaanderen ligt sinds 2012 in Oudenaarde, aan de Minderbroederstraat. De start vindt afwisselend plaats in Antwerpen en Brugge. Op zondag 3 april 2022 is Antwerpen aan de beurt. Voordat de Minderbroederstraat wordt bereikt moeten de renners, zoals gezegd, eerst maar liefst 272 kilometer afleggen. Het eerste gedeelte van de koers voert het peleton zuidwaarts, via St. Niklaas en Aalst richting de Vlaamse Ardennen. Na ruim 100 kilometer doemen de eerste kasseistroken op, waarvan de Lippenhovestraat en de Paddestraat de bekendste zijn. 

Na de Oude Kwaremont volgen de hellingen elkaar snel op. We noemen bijvoorbeeld de Kortekeer, de Wolvenberg, Molenberg en Berendries. Op 55 kilometer van de finish krijgen de renners voor de eerste maal het koppel Oude Kwaremont/Paterberg voor de wielen.

Bijna 17 kilometer voor de meet beginnen de renners voor de laatste keer aan de Oude Kwaremont om vervolgens te beginnen aan de laatste hindernis: de Paterberg. Vervolgens is het pieren naar Oudenaarde.

De kanshebbers 2022: wedden op Ronde van Vlaanderen

De Nederlandse bookmakers hebben uiteraard hun huiswerk gedaan. De odds voor De Ronde staan inmiddels online. Favoriet bij alle bookmakers is Wout van Aert. De Vlaming in Nederlandse dienst is in topvorm en de koers ligt hem goed. Beste prestatie van Wout van Aert was een tweede plaats, achter Mathieu van der Poel in 2020. Diezelfde van der Poel moest vorig jaar de bloemen aan Kasper Asgreen laten. Alle drie de coureurs zijn ook deze editie van de partij en behoren tot de favorieten. Zoals je ziet is het wel aan te raden om een beetje rond te shoppen, de odds willen nog wel eens verschillen van bookmaker tot bookmaker.

Wedden op de Ronde van Vlaanderen

Winnaars Ronde van Vlaanderen laatste 10 edities

2012 – Tom Boonen

2013 – Fabian Cancellara

2014 – Fabian Cancellara

2015 – Alexander Kristoff

2016 – Peter Sagan

2017 – Philippe Gilbert

2018 – Niki Terpstra

2019 – Alberto Bettiol

2020 – Mathieu van der Poel

2021 – Kasper Asgreen

Nederlandse successen Ronde van Vlaanderen

Nederlandse wielrenners wisten maar liefst 11 maal de Ronde van Vlaanderen te winnen. Jan Raas won de koers als enige Nederlander tweemaal. De andere Nederlandse winnaars zijn: Wim van Est, Jo de Roo, Evert Dolman, Cees Bal, Hennie Kuiper, Johan Lammerts, Adrie van der Poel, Niki Terpstra en Mathieu van der Poel.

Overwinningen Ronde van Vlaanderen per land

Niet geheel verrassend won België de meeste keer de klassieker in eigen land. Maar liefst 69 keer won een Belg. Italië en Nederland staan gezamenlijk op plek twee met elk 11 overwinningen. De rest volgt op gepaste afstand.

 

Phone Number Validation