wedden op Super Bowl

De Super Bowl is in Amerika zonder enige twijfel het grootste sportevenement van het jaar. Qua kijkcijfers, qua beleving, qua half time show en qua weddenschappen. Er is geen sportwedstrijd die zoveel wedomzet maakt als de finale van de NFL. Sinds een aantal jaar is American Football ook in Europe en Nederland populair. Dat geldt ook voor het wedden op NFL. Vanwege de vele scoringsmogelijkheden en wisselende spelsituaties is wedden op de NFL en wedden op de Super Bowl 2022 een aantrekkelijk wedpropositie.

Wanneer is Super Bowl 2022, ofwel Super Bowl LVII?

Super Bowl LVII (56) vindt plaats op zondag 13 februari 2022 in het SoFi Stadium in Los Angeles. Dit is de thuisbasis van de Los Angeles Chargers en de Los Angeles Rams. De Superbowl vindt een week later plaats dan normaal in verband met de Olympische Winterspelen van Peking in 2022.

Waarom gebruikt de NFL Romeinse cijfers voor de Super Bowl?

In 1966 besloten twee American Football organisaties te fuseren. De NFL en AFL kwamen overeen om voor het seizoen 1970 de handen ineen te slaan. In de vier jaren tot de samensmelting troffen beide leagues elkaar in een Championship game nadat hun respectievelijke seizoenen waren afgelopen. Omdat beide seizoenen in de herfst plaatsvonden en deze nieuwe Championship wedstrijd in het nieuwe jaar zou worden gespeeld, besloten de organisatoren elke editie een nummer te geven in plaats van een jaartal om verwarring te voorkomen. De eerste editie in 1967 kreeg nummer I. In 1970 is deze traditie van Romeinse cijfers voortgezet met Super Bowl IV.

Wie doet de half time show van Super Bowl 2022?

De “halftime show” van de Super Bowl is voor veel mensen één van de hoogtepunten van het evenement. Niet in de laatste plaats omdat de show in de loop der jaren door de grootste artiesten ter wereld is opgevoerd. We noemen de Rolling Stones, U2, Prince, Coldplay, Lady Gaga en Shakira. Deze keer is het de eer aan een rijtje illustere hip-hop artiesten. Onder andere Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige en Kendrick Lamar treden dit jaar op tijdens de halftime show van de Super Bowl. Dat wordt genieten!

Welke teams spelen in de Super Bowl 2022?

Het NFL American Football-seizoen begint traditiegetrouw in september. 32 teams, verspreid over heel de Verenigde Staten, werken hun duels af in respectievelijk de NFC divisie en de AFC divisie. Half januari is het eerste gedeelte van de competitie afgelopen. Het tweede gedeelte bestaat uit de zogeheten de play-offs. Elke divisie levert op deze manier een kampioen af. Eén uit de NFC en één uit de AFC. Deze twee teams spelen vervolgens in de Super Bowl om het algehele kampioenschap. Na de play-offs hebben Cincinnati Bengals en Los Angeles Rams zich geplaatst voor de Super Bowl 2022. Omdat de Super Bowl 2022 in het SoFi Stadium in Los Angeles wordt gespeeld hebben de Los Angeles Rams thuisvoordeel.

Beste Nederlandse bookmakers voor wedden op Super Bowl 2022

Positie
Casino / Sportsbook
Bonus
Score
Naar de site

Wedden op de Super Bowl 2022

Uiteraard kan je volop wedden op de Super Bowl. Alle Nederlandse bookmakers hebben al een aardig lijstje bets voor je klaar staan. Naarmate de aftrap nadert zullen de bookmakers meer weddenschappen toevoegen.

Een blik op de wedmarkt leert dat Los Angeles Rams licht favoriet is. Ongetwijfeld mede ingegeven door het thuisvoordeel. Bij American Football wordt voor wat betreft de 1-2 of 1-X-2 bet vaak gebruik gemaakt van een handicap. Hierdoor krijg je “extra punten” toebedeeld voor de underdog. In onderstaande odds zie je dat de Bengals een handicap voordeel van 4 punten krijgen. Als Cincinnati wint, of met 4 punten of minder verliest, win je de weddenschap.

wedden Super Bowl 2022

Bet365 heeft een mooie feature: creëer je eigen weddenschap. Je kan je eigen bet samenstellen uit alle mogelijke wedproposities. Bijvoorbeeld winnaar wedstrijd, winnaar 1e helft, 1e touchdown scorer etc. Hiermee hou je zelf de controle en kan je mooie bets maken die veel op kunnen leveren. 

wedden Super Bowl 2022

Live wedden

De Super Bowl is uitstekend geschikt voor live wedden. Vanwege de vele onderbrekingen, denk bijvoorbeeld aan time-outs en blessurebehandelingen, heb je genoeg tijd om tijdens de wedstrijd je live bets te maken. Bij het live wedden is het belangrijk dat je de rust bewaart. Geen overhaaste beslissingen dus! Neem altijd de tijd om de juiste weddenschap te maken. Zo’n onderbreking van een minuut is dan onontbeerlijk. 

Het aantal live bets bij American Football is enorm. Dat heeft te maken met de verschillende scoringsmogelijkheden en het aantal spelers dat betrokken is bij een score. Ook worden er relatief veel punten gescoord. Alle Nederlandse bookmakers zullen live weddenschappen aanbieden tijdens de Super Bowl.

Lees hier meer over alles wat je moet weten over live wedden.

Waar kan ik de Super Bowl 2022 (gratis) kijken?

Super Bowl 2022 zal wordt in Amerika uitgezonden door NBC. In Nederland kan je wedstrijd volgen via Ziggo, mits je een abonnement hebt. Geen Ziggo abonnement? Geen paniek! De BBC zendt de Super Bowl ook in zijn geheel uit. Daarnaast zal het titanengevecht ook via de livestream van bet365 te zien zijn.

Toekomstige Super Bowl data en locaties

  • 2023: Super Bowl LVII            State Farm Stadium, Glendale, Arizona
  • 2024: Super Bowl LVIII           Allegiant Stadion in Las Vegas, Nevada
  • 2025: Super Bowl LIX             Caesars Superdome in New Orleans, LA

Wie wonnen de Super Bowl allemaal?

Twee teams wonnen de Super Bowl maar liefst zes keer. Dat zijn New England Patriots en Pittsburgh Steelers. De Dallas Cowboys en San Francisco 49ers pakten elk vijf keer de titel. Andere teams met veel Super Bowl overwinningen zijn Green Bay Packers (4 keer), New York Giants (4), Denver Broncos (3) Los Angeles Raiders (3) en Washington Redskins (3).

Phone Number Validation