Wedden WK darts

Het PDC WK Darts 2022 staat voor de deur. Op woensdag 15 december gaan de beste darters ter wereld de strijd met elkaar aan in het PDC World Championship. Plaats van handeling is het vertrouwde Alexandra Palace in Londen. Ofwel Ally Pally! De winnaar toucheert maar liefst 500.000 pond. Nederlandse bookmakers pakken groots uit en bieden alle wedstrijden als weddenschap aan. Daarnaast zijn er talloze andere bets te maken. NL Kansspel dook in het wedden WK Darts 2022 en zet de odds en tips voor je op een rij.

Wanneer begint het WK Darts 2022?

Het PDC WK Darts 2022 begint in 2021! En wel op woensdag 15 december 2021 met de wedstrijd tussen Richie Edhouse en Lihao Wen. Het speelschema is als volgt:

schema wk darts wedden

Wie zijn de kanshebbers?

De kanshebbers op het PDC WK Darts 2022 worden perfect weergegeven door de wedmarkt. Bij alle Nederlandse bookmakers kan je inzetten wie het toernooi op zijn naam schrijft. Zoals je in onderstaande tabel kan zien is het dringen aan de kop van de wedmarkt. Gerwyn Price leidt de dans. Bij bet365 krijg je voor hem als winnaar de beste odds (5.00). Onze eigen Michael van Gerwen is bij alle bookmakers de tweede favoriet. Mighty Mike kan je vier bookmakers krijgen aan 5.50. 

NL Kansspel raadt aan om te shoppen voor de beste quoteringen. Zoals je ziet zijn er best verschillen te noteren voor de kanshebbers op de titel.

PDC WK Darts winnaar

Welke weddenschappen kan ik spelen?

Alle Nederlandse bookmakers bieden veel verschillende weddenschappen aan op de wedstrijden van het PDC WK Darts. De een wat meer dan de ander, maar je kan overal prima uit de voeten. Uiteraard kan je inzetten op de winnaar van een partij, met of zonder handicap. Bij darts kan je ook wedden op het aantal 180-ers en of er een 9-darter wordt gegooid. Hieronder de wedmogelijkheden van online bookmaker bet365. 

WK Darts wedmarkten

Over het algemeen krijg je de beste odds waarde voor de “wie wint de wedstrijd” weddenschap. Het uitkeringspercentage voor deze bet ligt rond de 95% bij de meeste bookmakers. Dit geldt ook voor handicap weddenschappen. Alle andere bets gaan al snel richting een uitkeringspercentage van 92%-93%. Dat lijkt wellicht een verschil van niks. Maar, op de lange termijn gaat een paar procent hier en een paar procent daar wel degelijk uitmaken voor je portemonnee. 

Live wedden WK Darts

Elke televisiesport is uitstekend geschikt voor live wedden. Darts is daar zeker geen uitzondering op. Omdat het spel snel gespeeld wordt volgen de weddenschappen elkaar in rap tempo op. De winnaar van de wedstrijd weddenschap verandert snel en vaak. Reden dus om alert te blijven. 

NL Kansspel adviseert om bij live betting vooraf een keuze te maken uit het aanbod van verschillende weddenschappen. Ga je voor “winnaar van de wedstrijd”? Hou je dan aan deze weddenschap. Bij elke pijl kunnen de odds veranderen. Daar kan je op inspelen. Als je teveel verschillende weddenschappen in de gaten moet houden ga je belangrijke ontwikkelingen missen.

Ook bij live betting krijgt je de beste odds voor de “wie wint de wedstrijd” weddenschap. Wie gooit de volgende 180-er en soortgelijke weddenschappen hebben over het algemeen waardeloze odds. Niet doen dus.

Waar kan ik het WK Darts volgen?

Het PDC WK Darts wordt op televisie uitgezonden door RTL7. Je kan vrijwel alle wedstrijden via dit kanaal zien. Daarnaast kan je ook via de livestream van bet365 de wedstrijden volgen. Je moet wel een account hebben bij bet365 om de livestream gratis te kijken. Andere bookmakers met livestreams zijn BetCity.nl en Toto. 

Phone Number Validation