WK-acties

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft vier Nederlandse online gokbedrijven in de aanloop naar het WK Voetbal op de vingers getikt. De goksites zijn door de waakhond aangesproken diverse WK-acties die volgens de Ksa in overtreding van de Wet op de Kansspelen zijn.

Gele kaarten

Twee online bookmakers gingen het boekje te buiten door weddenschappen op gele kaarten aan te bieden. Inzetten op gele kaarten is verboden omdat dergelijke weddenschappen gevoelig zijn voor matchfixing. Beide gokaanbieders hebben direct gehoor gegeven aan de Ksa, waardoor de betreffende weddenschappen van de twee goksites zijn verwijderd. Welke twee goksites het betrof is niet bekend.

WK-acties met Rolmodellen

Een andere gokaanbieder (BetCity, red) ging de mist in met het verbod op de inzet van rolmodellen. BetCity sponsort een fan-evenement waarbij een aantal bekende zangers acte de presence geven. Deze bekende Nederlanders maakte via een commercial reclame voor deze WK-actie.  In deze reclame was het logo van de gokaanbieder te zien op de shirts van de zangers. Volgens de Ksa mag de naam of logo van een gokbedrijf niet in dezelfde uiting staan als de afbeelding, stem of naam van een rolmodel. De commercial is inmiddels offline gehaald

Loterij zonder vergunning in WK-acties

Het vierde bedrijf (Unibet, red) dat werd gewaarschuwd organiseerde een – in de ogen van Ksa – illegaal kansspel met een prijs van 2,5 miljoen euro. Unibet geeft als WK-actie 5 miljoen euro weg als Nederlands het WK wint. De helft van dit bedrag zou via een loterij vergeven worden. De kansspelaanbieder is echter niet in het bezit van een loterijvergunning. Volgens de Ksa mag in Nederland alleen een kansspel worden aangeboden als daar een vergunning voor is afgegeven. De actievoorwaarden zijn inmiddels aangepast, zodat er geen sprake meer is van een kansspel.

Beste Nederlandse bookmakers

Positie
Sportsbook
Bonus
Score
Naar de site
1
100% stortingsbonus (max €100)
Stort min. €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen van en wedrestricties zijn van toepassing. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
2
Welkomstbonus - €50 Freebet
De €20 Free Bet welkomstbonus is alleen voor nieuwe spelers. Een eerste storting van minimaal €20 is vereist. Als je de welkomstbonus claimt, kun je geen andere bonussen tegelijkertijd claimen. De welkomstbonus verloopt na 30 dagen.
3
Welkomstbonus - tot €250 Freebets
Min. storting is €20. Alleen geldig voor speler van24 jr +. Om een freebet te activeren, dien je voor min. € 20 te betten (min. odds van 1.60). Algemene voorwaarden gelden.
4
Welkomstbonus - €50 Freebet
Min. storting is €20. Alleen geldig voor spelers van 24 jr +. Freebet speelbaar op alle sporten, pre-match of live. Freebet moet in één keer worden ingezet. De algemene voorwaarden van Jack's Casino zijn van toepassing.
5
Welkomstbonus - €100 Freebet
Min. storting is €15. Alleen geldig voor spelers van 24 jr +. Freebet hoeft niet in 1x worden ingezet en is speelbaar op alle sporten, pre-match of live. Algemene voorwaarden van ZEbet zijn van toepassing.
6
Wed €50 Krijg €50

Door nlkansspel